Kokeile kuukausi maksutta

Yle: YIT ja Kotkan kaupunki käräjöivät Merikeskus Vellamon vuotavasta katosta – kaupunki vaatii miljoonakorvauksia

Kymenlaakson käräjäoikeudessa on pidetty ensimmäiset valmisteluistunnot Kotkassa sijaitsevan Merikeskus Vellamon vuotavaa kattoa koskevista vahingonkorvauksista. Asian pääkäsittely on maaliskuussa. Korvauksista kiistelevät YIT ja Kotkan kaupunki.

Merikeskus Vellamo. Kuva on vuodelta 2018, 10 vuotta rakennuksen valmistumisen jälkeen. Kuva: Joonas Salo / IS

Yle Uutisten mukaan Kotkan kaupunki vaatii YIT:ltä yli neljän miljoonan euron korvauksia vuotavasta katosta. Vellamon katossa on ollut vuotoja miltei sen vuonna 2008 tapahtuneesta valmistumisesta lähtien, ja kattoa on myös yritetty korjailla useampaankin kertaan. Vellamon rakensi aikoinaan Lemcon, joten Lemminkäisen yhdistyttyä YIT:hen mahdollisista vahingoista vastaa nyt YIT.

Rakennuksen suunnitteli Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki oy pääsuunnittelijanaan arkkitehti, professori Ilmari Lahdelma.

Merikeskus Vellamon rakennushanke pokkasi aikoinaan lukuisia palkintoja, muun muassa Vuoden 2008 Teräsrakenne -palkinnon ja Vuoden 2007 sisäkattokohde -palkinnon.

Merikeskus Vellamon kokonaispituus on 300 metriä ja korkein kohta 30 metriä maan pinnasta. Kokonaisalaltaan 14 366 neliömetrin rakennukseen on käytetty 1 960 000 kilogrammaa teräsrakenteita ja sen julkisivuun ja kattoestradiin 7 400 neliömetriä peltiverhousta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yle: YIT ja Kotkan kaupunki käräjöivät Merikeskus Vellamon vuotavasta katosta – kaupunki vaatii miljoonakorvauksia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat