Kokeile kuukausi maksutta

Kaavoittajista on pulaa ympäri maata

Rekrytointivaikeudet alkavat jo hidastaa kaavoitushankkeita. Kaavoitusosaajia ei meinaa löytyä konsulttiyhtiöihinkään.

Vaasa on tuoreen tutkimukseen mukaan Suomen yrittäjäystävällisimpia kaupunkeja myös rakentamisessa. Uutta Kumpulanmäen asuinaluetta kaavaillaan rakennettavaksi rinteille Kustaa Vaasan kadun varteen. Kuva: Schauman & Nordgren Architects, Masu Planning ja Schauman Arkkitehdit Helsinki

Entinen ympäristöministeriön rakennusneuvos Matti Vatilo tuo esiin kaavoittajapulan.

”Kaavoittajista on pulaa ympäri maata. Virkamiesten lisäksi myös konsulttiyrityksillä on vaikeuksia löytää ammattilaisia tarjolla oleviin tehtäviin”, eläkkeelle siirtynyt Vatilo kirjoittaa Arkkitehtiuutisten kolumnissaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaavoittajista on pulaa ympäri maata”

Viimeisimmät näkökulmat