Kokeile kuukausi maksutta

Citycon selvisi koronasta kohtuullisin kolhuin

Citycon myi viime vuonna neljä ydinliiketoimintaansa kuulumatonta keskusta yhteensä noin 253,2 miljoonalla eurolla ja osti noin 69 miljoonalla eurolla omia osakkeita.

Kauppakeskus Iso Omena on yksi Cityconin omistamista kohteista pääkaupunkiseudulla.

Kiinteistöyhtiö Cityconin nettovuokratuotot olivat viime vuonna 202,3 miljoonaa euroa (205,4/2020). Yhtiön mukaan vuokratuottoja laskivat pandemian aikana annetut alennukset sekä ensimmäisellä ja viimeisellä kvartaalilla toteutetut divestoinnit.

Cityconin operatiivinen tulos (EPRA Earnings) laski 124,4 miljoonaan euroon (136,6) johtuen pääasiassa divestointien vaikutuksesta nettovuokratuottoon, alhaisemmasta yhteis- ja osakkuusyritysten tuloksesta sekä korkeammista verokuluista.

IFRS-standardien mukainen tulos/osake parani 0,55 euroon (-0,25). Taustalla oli pääosin sijoituskiinteistöjen käypien arvojen muutos. Citycon myi neljä ydinliiketoimintaansa kuulumatonta keskusta yhteensä noin 253,2 miljoonalla eurolla ja osti noin 69 miljoonalla eurolla omia osakkeita.

Toimitusjohtaja F. Scott Ballin mukaan vuoteen 2022 mennään luottavaisin mielin. Yhtiöllä on vakaa liiketoimintamalli, joka nojautuu Pohjoismaiden parhaisiin päivittäistavarakauppaan sekä kunnallisiin palveluihin keskittyviin kaupunkikeskuksiin. Lisäksi yli 92 prosenttia vuokrasopimuksista on sidottu indeksointiin.

”Tämä tarjoaa meille hyvän pohjan korkean inflaation markkinassa, kun suuntaamme parantuvaan taloudelliseen ympäristöön COVID-19-pandemian toivottavasti laantuessa. Meillä on lisäksi vahva tase, joka tarjoaa tukevan taloudellisen aseman ja joustavuuden strategiamme toteuttamiseen ilman merkittäviä erääntyviä velkoja ennen vuotta 2024”, toimitusjohtaja toteaa tulostiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Citycon selvisi koronasta kohtuullisin kolhuin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat