Kokeile kuukausi maksutta

Espoo valmisteli Finnoon keskuksen alueelle uuden asemakaavan − KHO kumosi aiemman kaavan vuosi sitten

Finnoon keskuksen alueelle Espoossa on valmisteltu uusi asemakaava sen jälkeen, kun korkein hallinto-oikeus kumosi Espoon valtuuston hyväksymän kaavan toukokuussa 2021.

Finnoon vesiallas ympäristöineen on sekä kansallisesti että kansainvälisesti arvokas lintualue. Kuva: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit

Finnoon keskus on uusi ja omaleimainen merellinen kaupunkialue Matinkylästä länteen rakentuvan metron varrella. Finnoota kehitetään ilmastonmuutoksen torjunnan esimerkkialueena. Se merkitsee muun muassa tiivistä kaupunkirakennetta, kevyttä ja julkista liikennettä sekä kestävään energiaan painottuvaa asuntoaluetta.

Finnoon keskuksen kaava-alue muodostuu asuinalueesta, voimalaitosalueesta ja Finnovikenin lintukosteikon eli Finnoon vesialtaan ympäristöstä. Jätevedenpuhdistamon ylivuotoaltaaseen on vuosikymmenten mittaan asettunut rikas linnusto. Finnoon keskukseen suunniteltu rakentaminen tuo lintukosteikon lähiympäristöön lisää asukkaita ja virkistyskäyttöä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoo valmisteli Finnoon keskuksen alueelle uuden asemakaavan − KHO kumosi aiemman kaavan vuosi sitten”

Viimeisimmät näkökulmat