Kokeile kuukausi maksutta

Megatuuli teki ranskalaisyhtiön kanssa yhteistyösopimuksen yli 1,5 miljardin tuulivoimahankkeista Suomeen

Maatuulivoiman hankekehittäjä Megatuuli oy ja ranskalainen vihreän energian yhtiö Valorem ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen.

Kuvituskuva. Kuva: Seppo Mölsä

Sopimuksen tavoitteena on kehittää tuulivoimahankkeita Suomeen 1500 megawatin verran vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteen saavuttaminen tarkoittaisi yli 1,5 miljardin euron uusia investointeja Suomeen.

Yhteistyösopimus kattaa uusien tuulivoimahankkeiden kehittämisen lisäksi jo käynnissä olevat yhteiset tuulivoimahankkeet. Aikaisemmin yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä muun muassa Teuvan/Kurikan Saunamaan, Kauhajoen Suolakankaan sekä Kurikan Kalistannevan ja Matkussaaren tuulivoimapuistojen osalta. Kaikki nämä tuulivoimapuistot on jo rakennettu tai ovat parhaillaan rakenteilla. Niiden investointimäärä on lähes 500 miljoonaa euroa.

”Kotimainen ja kansainvälinen kiinnostus tuulivoimainvestointeja kohtaan Suomessa on kasvanut voimakkaasti viime vuosina, ja viime kuukausina kiinnostunut on vain lisääntynyt”, Enersensen tuulivoimakehityksen toimialajohtaja Lauri Lammivaara sanoo tiedotteessa.

Pörssilistattu Enersense osti vuonna 2010 perustetun Megatuulen helmikuun alussa. Megatuulella on parhaillaan käynnissä tai esiselvitysvaiheessa olevia hankkeita yhteistyökumppaneidensa kanssa yhteensä noin 3000 megawatin edestä eri puolilla Suomea. Megatuulen yhteistyökumppaniensa kanssa kehittämiä ja rakennettuja tai rakenteilla olevia tuulivoimahankkeita on seitsemän, ja ne koostuvat 41 tuulivoimalasta. Näiden hankkeiden investointiarvo on noin 250 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Megatuuli teki ranskalaisyhtiön kanssa yhteistyösopimuksen yli 1,5 miljardin tuulivoimahankkeista Suomeen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat