Kokeile kuukausi maksutta

Lehdon ja Vantaan 58 miljoonan sopimus purkaantumassa – taustalla kohonneet kustannukset

Vantaan kaupunginhallitus on maanantaina 20. kesäkuuta oikeuttanut kaupungin johdon neuvottelemaan Lehto Groupin kanssa osapuolten välisen toteutussopimuksen päättämisen tarkemmista periaatteista.

Kuva: Vantaan kaupunki / Lehto Tilat

Lehto Groupin tytäryhtiö Lehto Tilat valittiin keväällä 2021 vastaamaan Vantaan Tikkurilaan sijoittuvan monitilatoimistorakennuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta kokonaisvastuu-urakkana. Lehdon urakkahinnaksi oli sovittu noin 58 miljoonaa euroa, ja lisäksi Lehto aikoi toteuttaa omaperusteisesti hankkeeseen kuuluvien noin 100 asunnon rakentamisen.

Tammi–maaliskuun 2022 liiketoimintakatsauksessaan Lehto kuitenkin kertoi, että yhtiö on käymässä neuvotteluita joidenkin toimitilahankkeidensa peruuttamisesta merkittävästi kohonneiden materiaalikustannusten vuoksi. Lehto kertoo neuvotelleensa myös Vantaan kaupungin kanssa monitilatoimistohankkeeseen liittyvien sopimusten purkamisesta.

Vantaan kaupunki puolestaan kertoo tiedotteessaan, että Lehto ilmoitti tänä keväänä kaupungille hinnankorotusvaatimuksista, jotka johtuivat merkittävästi kohonneista materiaalikustannuksista. Vantaan kaupunki kuitenkin edellytti urakoitsijan täyttävän sopimuksen velvoitteet. Nyt kaupunki kertoo pyrkivänsä löytämään hankkeelle uuden toteuttajan mahdollisimman pian. Vantaan kaupunki kuitenkin arvioi, että hankkeen toteutus siirtyy kahdella vuodella.

Juttua on täydennetty viimeisellä kappaleella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehdon ja Vantaan 58 miljoonan sopimus purkaantumassa – taustalla kohonneet kustannukset”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat