Kokeile kuukausi maksutta

”Maanrakentamisen kannalta poikkeuksellinen hanke” – Kulttuurikasarmia rakennetaan metron, bussiaseman ja taidemuseon puristuksessa

Kasarmin huoltorakennuksena ja bussiasemana toiminut suojelurakennus palvelee tulevaisuudessa kulttuuria.

Vanhasta kasarmirakennuksesta on tällä hetkellä pystyssä vain ulkoseinät sekä kaksi alkuperäistä 1800-luvun kattoristikkoa. Kuva: SRV

Ulospäin näyttää siltä, että vanha Turun kasarmin huoltorakennus Narinkkatorilta läpikäy parhaillaan peruskorjausta. Mylläyksen laajuus paljastuu vasta työmaa-aitojen sisäpuolella. Rakennuksen alle ja viereen on louhittu syvimmillään kymmenen metriä syvä kaivanto.

Itse rakennuksesta on purettu lähes kaikki ulkoseiniä ja kahta alkuperäistä 1830-luvulta peräisin olevaa kattoristikkoa lukuun ottamatta. Se lepää nyt 75 teräspaalun varassa. Rakennus on viimeinen osa sisällissodassa vuonna 1918 tuhoutunutta Turun kasarmia. Vuosina 1935-2005 se toimi linja-autoasemana, minkä jälkeen siinä on ollut muun muassa ravintoloita.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Maanrakentamisen kannalta poikkeuksellinen hanke” – Kulttuurikasarmia rakennetaan metron, bussiaseman ja taidemuseon puristuksessa”

Viimeisimmät näkökulmat