Kokeile kuukausi maksutta

Veturitien sillan ensimmäinen osa ensi viikolla liikenteelle – Keski-Pasilan työmaa etenee kolmessa osassa

Uusi silta valmistuu kokonaisuudessaan kesällä 2023.

 

Veturitien siltatyömaalle tuo lisähaastetta alueen vilkas maantie- ja junaliikenne. (Kuva:Kreate/Tuomas Koivisto)

Veturitien uuden sillan rakennustyöt Pasilan ja Ilmalan juna-asemien välissä Helsingissä etenevät suunnitellusti. Liikenne siirretään nykyisen sillan pohjoispuolella sijaitsevalle uuden sillan ensimmäiselle osalle maanantaina 4. heinäkuuta 2022.

Alkukesän aikana työmaalla on tehty ensimmäisen osan kannen pintarakenteita ja päätyjen otsamuurit. Nyt ovat valmiina myös sillan siirtymälaatat ja maatäytöt.

”Olemme hyvin aikataulussa sekä rakentamisen että liikennejärjestelyjen suhteen”, Kreaten projektipäällikkö Jyrki Perokorpi kertoo.

Veturitie on Pasilan pääkatu, josta tulee sillan kohdalla noin kolme kertaa nykyistä leveämpi. Näin vastataan kasvaviin liikennemääriin ja tehdään kulkemisesta sujuvampaa Keski-Pasilassa.

”Ensimmäisen osan käyttöönotto on merkittävä etappi koko urakassa”, toteaa projektinjohtaja Juuso Luoto Helsingin kaupungilta.

Seuraavaksi työmaalla alkaa nykyisen sillan purkaminen erillisen purkusillan päälle. Puretun sillan paikalle puolestaan rakennetaan uusi nelikaistainen osa, joka valmistuu kevään 2023 aikana.

Veturitien uusi silta on kolmeaukkoinen jatkuva liittopalkkisilta, jossa on seitsemän ajokaistaa sekä molemmissa reunoissa väylät jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Uusi silta valmistuu kokonaisuudessaan kesällä 2023.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Veturitien sillan ensimmäinen osa ensi viikolla liikenteelle – Keski-Pasilan työmaa etenee kolmessa osassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat