Kokeile kuukausi maksutta

Yli 120-vuotias puutalo pääsee osaksi monitoimitaloa Oulussa, alle 50-vuotias betonitalo ei kelpaa

Oulu rakentaa uuden monitoimitalon Tuiran koulun yli 120-vuotiaan puurakennuksen yhteyteen. Sen sijaan koulun alle viisikymppinen betonirakennus joutuu jyrän alle.

Havainnekuva Tuiran monitoimitalosta. Kuva: Verstas Arkkitehdit

Rakennuksen suunnittelu on jo käynnissä, rakentaminen alkaa alkukesällä 2023, ja monitoimitalo otetaan käyttöön talvella 2024.

Uusi monitoimitalo rakennetaan nykyisen Tuiran koulun tontille. Tuiran koulun vanha, vuonna 1900 rakennettu koulurakennus säilyy, ja siitä tulee osa uutta monitoimitaloa. Koulun uudempi, vuonna 1974 rakennettu betonielementtirakenteinen koulurakennus on päätetty purkaa, koska se ei vastaa nykyisiin tilatarpeisiin ja siinä on laajoja ja vaikeasti korjattavia rakennusteknisiä ongelmia.

Monitoimitaloon tulee tiloja yhtenäiselle peruskoululle, kirjastolle, nuorisopalveluille ja Oulu-opistolle. Yhtenäiseen peruskouluun tulevat luokka-asteet 0.–9., ja koulussa tulee opiskelemaan noin 650 lasta ja nuorta. Kirjaston ja sen yhteyteen tulevan asukkaiden olohuoneen, Oulu-opiston ja nuorisotilojen toimintaan voivat osallistua kaikki kuntalaiset. Iltaisin ja viikonloppuisin koulun tiloja voidaan käyttää erilaisiin harrastuksiin ja tapahtumien järjestämiseen.

Monitoimitalon suunnittelusta vastaa Verstas Arkkitehdit oy. Tavoitteena on arkkitehtonisesti korkeatasoinen, Tuiran kaupunginosan identiteettiä ja kaupunkikuvaa kohottava rakennus. Rakennuksen suunnittelua, rakentamista ja käyttöä ohjaa elinikäisen oppimisen tavoite, kuntalaistoiminnan vahvistaminen, kulttuurisensitiivisen toimintaympäristön luominen, halu parantaa yhdenvertaisuutta ja esteettömyyttä sekä pyrkimys vähentää terveydelle haitallisia kemikaaleja lasten kasvuympäristössä. Rakennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan ilmastovastuu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yli 120-vuotias puutalo pääsee osaksi monitoimitaloa Oulussa, alle 50-vuotias betonitalo ei kelpaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat