Kokeile kuukausi maksutta

Jälleen uusi ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö Suomen markkinoille

Ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö Stendörren Fastigheter on ostanut ensimmäiset kohteensa Suomesta.

Ruotsalaissijoittaja osti Petikosta 1980- ja 90-luvulla rakennettuja teollisuuskiinteistöjä. Kuva: Stendörren Fastigheter

Yhtiö hankki kolme kiinteistöä Petikosta Vantaalta Julius Tallberg-Kiinteistöiltä. Kohteissa on vuokrattavaa toimisto-, varasto ja teollisuustilaa yhteensä noin 6 600 neliömetriä.

Kauppahinta oli hieman vajaat seitsemän miljoonaa euroa. Kaupat solmittiin heinäkuussa.

”Pääkaupunkiseudun aluekehityksen myötä divestointipäätökseemme vaikuttivat sekä tarve muokata kiinteistöportfoliota että vallitseva markkinatilanne. Emme kuitenkaan poistu kokonaan alueelta, sillä omistamme edelleen Petikossa liikekiinteistön”, toimitusjohtaja Timo Valtonen Julius Tallberg-Kiinteistöistä kertoo.

Stendörren Fastigheter on listattu Tukholman pörssissä Stockholm Mid Cap -markkinapaikalla. Yhtiö on keskittynyt esimerkiksi kasvualueilla sijaitseviin, kehitettäviin logistiikka- ja teollisuuskiinteistöihin erityisesti Suur-Tukholman ja Mälardalin alueilla.

Uusia ruotsalaissijoittajia saapui markkinoille

Ruotsalaiset sijoittajat tekivät viime vuonna suuria kauppoja Suomessa. Kaikista ulkomaisten ostajien kaupoista muista Pohjoismaista tulleet toimijat tekivät noin puolet. Ruotsin ohella sijoittajia tuli myös Tanskasta.

Vuoden tulokkaaksi nousi ruotsalainen Nyfosa, joka perusti Suomen yksikkönsä huhtikuussa ja oli vuoden loppuun mennessä tehnyt kauppoja jo liki 700 miljoonalla eurolla. Heinäkuussa yhtiö hankki kiinteistöjä Jyväskylästä yli 200 miljoonalla eurolla.

Niin ikään ruotsalainen Castellum teki merkittävän suuria kauppoja, joista suurin oli noin 640 miljoonan euron arvoinen ja 22 toimistokiinteistöä sisältävä kokonaisuus.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jälleen uusi ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö Suomen markkinoille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat