Kokeile kuukausi maksutta

Lapwall teki kovaa tulosta – epävarmuus ei näkynyt ensimmäisen puolen vuoden luvuissa

Puuelementtiyhtiö Lapwallin ensimmäinen vuosipuolisko sujui vahvassa kasvussa.

Huhti-kesäkuun liikevaihto kasvoi 52,8 prosenttia ja oli 13,32 miljoonaa euroa, kun vertailukaudella se oli 8,72 miljoonaa euroa. Puolivuosikaudella tammi-kesäkuun aikana liikevaihtoa kertyi 25,46 miljoonaa euroa (16,52) ja kasvua kertyi 54,1 prosenttia. Yhtiö listautui First North -markkinapaikalle tämän vuoden huhtikuussa.

Yhtiön käyttökate parani tammi-kesäkuussa 74,1 prosenttia ja tilauskanta 26,7 prosenttia vertailukauteen (1-6/2021) nähden. Katsauskauden lopussa tilauskanta oli 25,4 miljoonaa euroa.

”LapWallin ensimmäisen vuosipuoliskon taloudellinen kehitys oli vahvaa haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta.  Kasvusta vajaa puolet oli orgaanista ja reilu puolet Termater-liiketoimintakaupasta johtuvaa. Käyttökateprosentti oli 20,3 (18,0) ja liikevoittoprosentti ilman liikearvopoistoja oli 17,9 (13,9). Kannattavuus parani huolimatta ostetun Termaterin kattoelementtiliiketoiminnan heikommasta kannattavuudesta ja integrointikuluista”, yhtiön toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen kertoo tulostiedotteessa.

Yhtiö julkaisi tiistaina myös taloudellisen ohjeistuksen kuluvalle vuodelle. Sen mukaan kuluvan vuoden liikevaihto on 48–52 miljoonaa euroa ja liikevoitto ilman liikearvon poistoja (EBITA) 7–8 miljoonaa euroa.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapwall teki kovaa tulosta – epävarmuus ei näkynyt ensimmäisen puolen vuoden luvuissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat