Kokeile kuukausi maksutta

Aalto-yliopiston uusi työelämäprofessori löytyi Swecosta

Topias Siren jatkaa professuurin ohella siviilityötään.

Topias Siren on Suomen kalliomekaniikkatoimikunnan johtokunnan varapuheenjohtaja ja toimii aktiivisesti Vuorimiesyhdistyksessä. Kuva: Sweco

Swecon kalliorakenteiden osastopäällikkö, tekniikan tohtori Topias Siren on nimitetty Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun kalliotekniikan ja rakenteiden mekaniikan työelämäprofessoriksi ajalle 1.10.2022–30.9.2025. Tehtävä sijoittuu rakennustekniikan laitokselle.

Työelämäprofessori on määräaikainen ja osa-aikainen tehtävä, johon kutsutaan yritysten tai julkisen alan johtajia ja asiantuntijoita toimimaan kehittäjänä että sillanrakentajana yliopiston ja teollisuuden välillä. Painopiste on opettamisessa.

Sirenillä on yli 14 vuoden kokemus kalliorakennussuunnittelusta. Työnsä ohella hän väitteli tekniikan tohtoriksi Aalto-yliopistossa vuonna 2015 kalliomekaniikan ja teknillisen geologian alalta. Väitöskirja käsitteli kallion vaurioitumismekanismeja.

Siren on erikoistunut erityisen vaativaan kalliomekaniikkaan, jossa tutkitaan ja mallinnetaan kallion käyttäytymistä ja lasketaan kallionlujituspulttien kapasiteettia ja kuormitusta. Kalliomekaniikka on verrattavissa rakenteiden mekaniikkaan rakennesuunnittelussa.

”Työelämän ja akateemisen maailman yhdistelmä on lähellä sydäntäni. Olen vuosia toiminut työelämän ohella yliopistomaailmassa sivutoimisena opettajana, tohtorikoulutettavana ja tutkijatohtorina. Hetkeksi irtaannuin yliopistolta siirtyessäni Swecolle perustamaan uuden Kalliorakenteet-osaston. Nyt palaan innolla osa-aikaisesti akateemiseen maailmaan. Mukanani tuon opiskelijoille paljon oppeja työelämästä yhdistettäväksi teoreettiseen osaamiseen”, Siren sanoo.

Siren jatkaa päätoimessaan Swecolla työelämäprofessuurin rinnalla. Työelämäprofessuuri on jo vuorossaan Swecon toinen: Nina Aarras kutsuttiin Lapin yliopiston kestävän matkailun työelämäprofessoriksi viime vuonna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aalto-yliopiston uusi työelämäprofessori löytyi Swecosta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat