Kokeile kuukausi maksutta

Hypon asuntoluottoluokitus: Tampere Helsingin rinnalle AA-luokkaan

Hypo-luokituksessa A-luokkaan ylsi tällä kertaa yhteensä 22 kuntaa, kun viimeksi niitä oli 16. Kaikkiaan 54 kunnan luokitus nousi yhdellä pykälällä ylöspäin, mutta toisaalta 35 kunnan luokitus on notkahtanut alaspäin.

Pääkaupunkiseudulla pitivät pintansa keskusta-alueet sekä mm. Espoon Tapiola. (Kuva: Kuvio oy)

Kolmatta kertaa julkaistussa Hypon Asuntoluottoluokituksessa Tampere on noussut AA-luokkaan Helsingin rinnalle, ja Tampereen vetovoiman ennustetaan jatkuvan. Kaupungin vahvuuksina asuntomarkkinoilla ovat sekä hintojen nousu että kauppojen vilkastuminen, sillä kauppamäärät kasvoivat vuonna 2021 peräti kolmanneksella vuodentakaisesta.

"Nuorten muuttajien virta jatkui vuolaana ja Tampere nousee kirittämään Helsinkiä vahvana kasvukeskuksena. Toki asuntokauppa on sielläkin tänä vuonna hyytynyt talouden ja maailmantilanteen nopeassa muutoksessa”, Hypon ekonomisti Juho Keskinen sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hypon asuntoluottoluokitus: Tampere Helsingin rinnalle AA-luokkaan”

Viimeisimmät näkökulmat