Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusmestarit toivovat Hanhikiven voimalatyömaalle jatkoa

Rakennusmestareiden ja -insinöörien etujärjestön RKL:n liittohallitus vetoaa valtioneuvostoon, jotta Hanhikiven voimalaitosalueen rakentamista saataisiin jatkettua.

 

Jukka Lintunen valittiin RKL:n uudeksi puheenjohtajaksi viime syksynä. Kuva: Matias Ahonen
Kuuntele juttu

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n liittohallituksen vetoomuksessa toivotaan, että Hanhikiven voimalaitosalueen rakentaminen saa jatkua ja hankkeeseen löydetään uusi laitetoimittaja.

”Fennovoiman päätös irtisanoa Rosatomin sopimus Hanhikivi-1:n ydinvoimalaitoshankkeessa oli oikea, mutta pitkälle rakennettua laitosaluetta ja infrastruktuuria tulee hyödyntää uuden voimalaitoksen käyttöön2”, järjestön puheenjohtaja Jukka Lintunen kertoo.

Rakennusmestarit ja -insinöörit ovat huolissaan alueen työllisyydestä, kun rakentaminen hiipuu talouden laskusuhdanteen mukana.

”Lisäksi rakentaminen tarvitsee edullista ja turvallista energiaa, ja tarve kasvattaa Suomen energiaomavaraisuutta on näinä aikoina ilmeinen”, Lintunen sanoo.

Lintunen aloitti liiton puheenjohtajana tämän vuoden alusta. Lue tästä lisää miten uusi puheenjohtaja haluaa kehittää liiton toimintaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusmestarit toivovat Hanhikiven voimalatyömaalle jatkoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat