Kokeile kuukausi maksutta

Tikkurilan Väritehtaan alueen suunnittelukisa ratkesi

Väritehtaan kaupunginosan suunnittelukilpailun voitto jaetaan kahden työn kesken.

Ehdotuksen "Parklife" hahmottelema kaupunkivisio on tuomariston kuvailun mukaan persoonallinen ja ilmeeltään rikas. Kuva: Arkkitehdit Anttila & Rusanen

Kansainvälisen kutsukilpailun Tikkurilan Väritehtaan alueen suunnittelusta on voittanut kaksi kilpailutyötä. Tuomaristo päätti, että parhaiten kilpailulle asetetut tavoitteet täyttivät ehdotukset ”Kaupunki, luonto, elämä, värit” sekä ”Parklife”.

Väritehtaan kaupunginosasta halutaan urbaani ja monipuolinen osa Tikkurilan kaupunkikeskustaa. Kilpailun järjestivät Vantaan kaupunki ja Tikkurila Oyj yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto Safan kanssa.

Voittoon ylsivät Arkkitehtitoimisto Noan ehdotuksellaan ”Kaupunki, luonto, elämä, värit” sekä Arkkitehdit Anttila & Rusanen ehdotuksellaan ”Parklife”. Kilpailuun osallistui kutsuttuina viisi arkkitehtitoimistoa.

Uusi kaupunginosa on lähes nykyisen Tikkurilan keskustan kokoinen ja sijaitsee Tikkurila Oyj:n tehtaiden, Heurekan pysäköintialueen, niiden väliin jäävien kartano- ja puistoalueiden sekä Keravanjoen rannan alueella. Alueesta rakentuu Tikkurilan nykyiseen keskustaan ja kaupunkirakenteeseen kiinteästi liittyvä, toiminnallisuudeltaan ja tehokkuudeltaan kantakaupunkimainen kaupunginosakokonaisuus, jonka erityispiirteiksi halutaan nostaa sen kerroksellinen historia ja kulttuuriperintö sekä Keravanjoen rantamaisema koskineen. Alueelle suunnitellaan asumista, toimitiloja, palveluja sekä virkistysalueita.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Tikkurilan Väritehtaan alueen suunnittelukisa ratkesi”

  1. Todella hieno juttu, että Tikkurilan keskustan ja juna-aseman läheisyyteen rakennetaan uusi kaupunginosa. Tässä on sijainnin puolesta paljon käyttämätöntä potentiaalia.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat