Kokeile kuukausi maksutta

Uhkakuvia riittää, mutta rakentamiseen ei ennusteta romahdusta

Taloudessa on joukko uhkakuvia, mutta rakennusalan suhdanne-ekspertit pitävät ennusteensa suurin piirtein ennallaan.

Rakennusalan suhdannetilanne on mielenkiintoinen. Volyymi on yhä huipputasolla, mutta aloituksissa käänne alaspäin on jo tapahtunut. Pudotuksesta odotetaan maltillista. Kuva: Liisa Takala

Inflaatio, korkojen nousu ja yhä jatkuva Venäjän hyökkäyssota ovat nostaneet talouteen ja rakentamisen kehitykseen kohdistuvia uhkakuvia. Rakennusteollisuus RT:n pääekonomisti Jouni Vihmo suhtautuu kuitenkin luottavaisesti suhdannetilanteeseen. Maailmanpolitiikan ja talouden yllätyksiä on mahdotonta ennustaa, mutta nykyisten tietojen valossa rakentamisen tai asuntohintojen voimakasta alamäkeä ei ole näköpiirissä.

”Rakentamisen pudotukseen tarvittaisiin rahoitusmarkkinoiden romahdus ja asuntohintojen voimakas lasku. Sellaista ei ole näkyvissä. Työllisyys, talous ja asuntomarkkinat ovat Suomessa kunnossa. Ruotsin asuntomarkkinat eivät ole Suomen ongelma”, Vihmo sanoo viitaten naapurimaan ongelmiin.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uhkakuvia riittää, mutta rakentamiseen ei ennusteta romahdusta”

Viimeisimmät näkökulmat