Kokeile kuukausi maksutta

Destia rakentaa tuulipuistoinfraa Pieksämäelle

Destia rakentaa muun muassa tuulivoimaloiden perustukset.

Destia rakentaa tuulipuistoinfraa OX2:lle Niinimäen tuulipuistoon Pieksämäellä. Kuva: Destia
Kuuntele juttu

Destia rakentaa tuulipuistoinfraa OX2:lle Niinimäen tuulipuistoon Pieksämäelle.

Tuulipuisto valmistuu vuoden 2024 lopulla. Se tuottaa 400 gigawattituntia uusiutuvaa energiaa, mikä vastaa noin 80 000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta.

Sopimuksen mukaan Destia suunnittelee ja rakentaa tuulipuiston tiet, nostokentät ja tuulivoimaloiden perustukset. Destia rakentaa myös tuulipuiston sähkö- ja tietoliikenneverkon.

“Sopimus OX2:n kanssa Niinimäen tuulipuiston infrarakentamisesta on strategisesti merkittävä Destialle, sillä haemme kasvua uusiutuvan energian infrarakentamisestaa”, Destian tuulivoimarakentaminen-yksikön johtaja Mikko Niinimaa sanoo.

OX2:n Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen sanoo, että Destian valikoitui Niinimäen tuulivoimahankkeen infrarakentajaksi, sillä heillä on ”vahvaa osaamista suurista infraprojekteista ja sähköverkoista sekä digitaaliset projektityökalut, joiden avulla pystymme helposti seuraamaan projektin etenemistä”.

OX2 kehittää, rakentaa ja myy maa- ja merituulipuistoja sekä aurinkovoimapuistoja. Lisäksi yritys hallinnoi valmiita tuuli- ja aurinkovoimapuistoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destia rakentaa tuulipuistoinfraa Pieksämäelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat