Kokeile kuukausi maksutta

YIT urakoi Tampereen keskusvirastotalon peruskorjauksen ja laajennuksen

Rakennustyöt käynnistyvät ensi vuonna.

Havainnekuva Tampereen keskusvirastotalosta. Kuva: YIT

YIT ja Tampereen kaupunki ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen sopimuksen Tampereen keskusvirastotalon peruskorjauksesta ja laajennuksesta yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana.

Tilaajana on Tampereen kaupungin omistama Tampereen virastotalo KKOy. Kiinteistö tulee Tampereen kaupungin käyttöön.

Rakennustyöt aloitetaan keväällä 2023, ja urakan on määrä valmistua kesällä 2026.

Urakan laajuus on yhteensä 18 200 bruttoneliömetriä, josta saneerauksen osuus on 13 300 bruttoneliömetriä ja uudisrakentamisen osuus on 4 900 bruttoneliömetriä.

”Tampereen virastotalon perusparannus ja laajennus on Tampereen Tilapalvelut oy:n historian suurin hanke ja olemme ottaneet mielenkiinnolla tämän haasteen vastaan. Tiloja rakennetaan kuitenkin käyttäjille ja kaupunkilaisille. Haluamme onnistua siinä tavoitteessa mahdollisimman hyvin”, Tampereen Tilapalveluiden hankeinsinööri Petri Saarinen kertoo tiedotteessa.

Kehitysvaiheen jälkeiseen toteutusvaiheeseen tähtäävän rakennusurakan arvioitu kokonaisarvo on noin 48 miljoonaa euroa. Summa täsmentyy kehitysvaiheessa. Kehitysvaiheen sopimus kirjataan vuoden viimeisen neljänneksen tilauskantaan.

Virastotalon Puutarhakadun puoleinen osa puretaan. Tilalle rakennetaan viisikerroksinen uudisosa. Vanhan kiinteistön eteläinen ja pohjoinen osa peruskorjataan.

Keskusvirastotalo on rakennushistoriallisesti arvokas rakennus, joka on asemakaavassa suojeltu. Virastotalossa sijaitsee myös valtuustosali. Rakennus toimii jatkossa noin 900 työntekijän toimistona.

Virastotalon katutasoa avataan laajasti kaikkien kaupunkilaisten käyttöön.

Juttua muokattu. Lisätty havainnekuva kohteesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT urakoi Tampereen keskusvirastotalon peruskorjauksen ja laajennuksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat