Kokeile kuukausi maksutta

Fingrid aloittaa uuden voimajohtourakan – pituutta liki 300 kilometriä

Voimajohdon rakentaminen alkaa vuonna 2023 ja hanke valmistuu vuoden 2026 aikana. Hankkeen kustannusarvio on noin 265 miljoonaa euroa.

voimajohdon varrelle varaudutaan rakentamaan uusi 400 kilovoltin sähköasema Kajaaniin, jonka lisäksi kuudelle sähköasemalle tehdään laajennuksia ja kuntoperusteisia uusintoja. (Kuva: Fingrid)

Fingrid rakentaa uuden, liki 300 kilometriä pitkän voimajohdon Vaalasta Joroisiin. Kantaverkkoyhtiön mukaan Järvilinja-voimajohtoyhteyttä vahvistetaan uudella 400 ja 110 kilovoltin voimajohdolla, joka sijoittuu Vaalan, Kajaanin, Sonkajärven, Vieremän, Iisalmen, Lapinlahden, Siilinjärven, Kuopion, Suonenjoen, Leppävirran, Pieksämäen ja Joroisten kuntien alueelle.

Uusi voimajohto rakentuu pääsääntöisesti nykyisten voimajohtojen rinnalle ja reitin pohjoisimmassa osassa niiden paikalle. Samalla voimajohdon varrelle varaudutaan rakentamaan uusi sähköasema Kajaaniin, jonka lisäksi kuudelle sähköasemalle tehdään laajennuksia ja kuntoperusteisia uusintoja.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fingrid aloittaa uuden voimajohtourakan – pituutta liki 300 kilometriä”

Viimeisimmät näkökulmat