Kokeile kuukausi maksutta

Nuori suunnittelija on tutkinut maisema-arkkitehtuuria Marsissa – ”Luolat olivat helpoin tapa taklata suurin osa haasteista”

Oman planeettamme maiseman suunnittelussa maisema-arkkitehti haluaa ottaa ihmisen ohella huomioon myös muut eliöt.

Sanna Sarkama kaavailee vielä palaavansa Mars-aiheen pariin väitöskirjan muodossa. Jos Marsiin joskus aletaan rakentaa jonkinlaisia asumuksia ihmisille, hän haaveilee muuttavansa sinne eläkepäivillään. Kuva: Liisa Takala

Utelias. Tällä sanalla maisema-arkkitehti Sanna Sarkama kuvaa hallitsevinta luonteenpiirrettään. Se selittää hänen laajaa kiinnostustaan eri asioihin ja tieteenaloihin. Lukion jälkeen hänen tiensä vei ensin Helsingin yliopistoon opiskelemaan tähtitiedettä. Noin kolmen vuoden opintojen jälkeen hän vaihtoi maisema-arkkitehtuurin opintoihin Aalto-yliopistossa.

Kun Sarkaman opinnot Aallossa sitten etenivät diplomityöhön, sen aihetta miettiessään hän pohti, miten voisi yhdistää maisema-arkkitehtuuriin kiinnostuksensa tähtitieteeseen. Lopulta aihe muodostui niinkin ”helpoksi” kuin maisema-arkkitehtuuria Marsissa – The Marscape project.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nuori suunnittelija on tutkinut maisema-arkkitehtuuria Marsissa – ”Luolat olivat helpoin tapa taklata suurin osa haasteista””

Viimeisimmät näkökulmat