Kokeile kuukausi maksutta

YIT:n valmiiden myymättömien asuntojen määrä nousi rajusti – vuoden 2023 tuloksen odotetaan heikkenevän

YIT:n liikevaihto supistui niin vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä kuin koko vuonnakin. Sen sijaan tulos ennen veroja parani sekä loppuvuodesta että koko vuonna 2022.

Koronapandemia pakotti YIT:n tuumaustauolle asuntorakentamisessa. Aloitukset priorisoitiin uudelleen.

Tulos ennen veroja kasvoi viimeisellä neljänneksellä 35 miljoonaan euroon vertailujakson 17 miljoonasta. Koko vuoden tulos ennen veroja kohosi 74 miljoonaan euroon edellisvuoden 22 miljoonasta. Virallinen koko katsauskauden 2022 tulos painui kuitenkin 375 miljoonaa euroa tappiolliseksi edellisvuoden hienoisesta 4 miljoonan euron voitosta. Viime vuoden tulosta painoivat arvonalentuminen Venäjän liiketoimintojen myyntiin liittyen sekä kumulatiivisen ruplan ja euron muuntoeron kirjaaminen kuluna.

Viimeisen neljänneksen korkeampi kannattavuus on osoitus parantuneesta kannattavuudesta Infrassa sekä nykyisen toimintamallin ja paremman projektinhallinnan tuomista tuottavuusparannuksista. Kannattavuuteen vaikutti heikentävästi hankekehitysprojektiin kohdistunut arvonalentuminen Kiinteistökehityksessä. Vertailukauden tulosta heikensivät 66 miljoonan euron kateheikennykset ja alaskirjaukset, mutta tätä vaikutusta kompensoi osittain 48 miljoonan euron vaikutus Lestijärven tuulipuiston myynnistä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n valmiiden myymättömien asuntojen määrä nousi rajusti – vuoden 2023 tuloksen odotetaan heikkenevän”

Viimeisimmät näkökulmat