Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistöliitto ei lämpene EU-remonteille – päästövähennykset pitäisi aloittaa talotekniikan säädöistä

Kiinteistöliitto muistuttaa, että asuntojen ylläpidon suurin kuluerä ja päästölähde on lämmitys. Siksi kulujen ja päästöjen vähentäminen tulee aloittaa kiinteistötekniikan, kuten lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien oikeista säädöistä.

Kiinteistöliiton mukaan Suomen rakennuskanta on jo nyt energiatehokkuudeltaan Euroopan parhammistoa. Meillä yleistä, mutta Euroopassa tuntematonta kaukolämpöä ei oteta riittävästi huomioon.

Kiinteistöliitto ei odotetusti lämpene komission lakiehdotukselle,  jolla aiotaan parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta nopeaan tahtiin kuluvan vuosikymmenen aikana. Liiton mukaan tavoite on hyvä, mutta valitut keinot eivät ole järkeviä.

Kiinteistöliitto muistuttaa, että asuntojen ylläpidon suurin kuluerä ja päästölähde on lämmitys. Siksi kulujen ja päästöjen vähentäminen tulee aloittaa kiinteistötekniikan, kuten lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien oikeista säädöistä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistöliitto ei lämpene EU-remonteille – päästövähennykset pitäisi aloittaa talotekniikan säädöistä”

Viimeisimmät näkökulmat