Kokeile kuukausi maksutta

”Mitään katastrofia ei ole lakimuutoksen myötä näköpiirissä” – Katso, mitkä ovat uuden rakentamislain tärkeimmät muutokset

Uusi rakentamislaki tulee voimaan vuoden 2025 alussa.

Vähähiilinen betoni on yksi osoitus rakennusalan reagoinnista ilmastonmuutoksen aiheuttamiin vaatimuksiin. Kuva: Jussi Helttunen

Eduskunnan hyväksymä uusi rakentamislaki tuo ilmastonmuutoksen torjunnan kattavasti osaksi rakentamisen lainsäädäntöä. Merkittävää on myös se, että rakentamisen vastuista säädetään nyt ensimmäistä kertaa laissa.

Rakennusteollisuus RT:n elinkeinopoliittisen johtajan Anu Kärkkäisen mukaan lain suurimmat ammattirakentamista koskevat muutokset liittyvät nimenomaan ympäristöystävälliseen rakentamiseen, mutta myös tietomalleihin.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “”Mitään katastrofia ei ole lakimuutoksen myötä näköpiirissä” – Katso, mitkä ovat uuden rakentamislain tärkeimmät muutokset”

  1. Katastrofia ei varmaankaan ole tulossa. Mutta johtaako laki parempaan vai heikompaan rakentamisen lopputulokseen, jää kyllä nähtäväksi. Haaste asetustekstien laatimiselle niin, että kokonaisuudesta saadaan järkevä lopputulos, on jättimäinen.

Viimeisimmät näkökulmat