Kokeile kuukausi maksutta

YIT päätti muutosneuvottelut – yli sadalle toimihenkilölle lähtöpassit

YIT:n helmikuussa 2023 käynnistämät muutosneuvottelut ovat päättyneet.

YIT tavoittelee tehostamisohjelmallaan noin 40 miljoonan euron säästöjä vuoteen 2024 mennessä.

Neuvottelut koskivat toimihenkilöitä, ylempiä toimihenkilöitä ja johtajia Suomen toiminnoissa. YIT arvioi muutosneuvotteluiden alussa, että suunnitellut muutokset voisivat toteutuessaan johtaa enintään arviolta 150 työpaikan vähentymiseen Suomessa.

Lue lisää: YIT käynnistää muutosneuvottelut Suomessa – maksimissaan 150 työpaikkaa uhan alla

Neuvotteluiden lopputuloksena Suomesta vähenee noin 130 työpaikkaa. Vähennykset toteutetaan irtisanomisilla, IT-toiminnan ulkoistuksella, omaehtoisilla lähdöillä, määräaikaisuuksien päättymisillä ja eläköitymisillä. Henkilöstövähennysten lisäksi yhtiö lomauttaa henkilöstöään Suomessa.

YIT:n tavoitteena on saavuttaa vähintään 40 miljoonan euron vuosittaiset, inflaatiokorjatut kustannussäästöt vuoden 2024 loppuun mennessä. Yli puolet suunnitelluista vuosittaisista kustannussäästöistä on tarkoitus saavuttaa jo vuoden 2023 aikana.

”Vahvistamme YIT:tä ja yksinkertaistamme tapaa, jolla johdamme liiketoimintaamme. Uusi organisaatiorakenne ja toimintamalli lisäävät selkeyttä, läpinäkyvyyttä ja toimintamme tehokkuutta. Olemme vähentäneet organisaatiotasoja ja tuoneet päätöksentekoa lähemmäs työmaata ja asiakkaita. Vahvat yhteiset prosessit parantavat kilpailukykyämme yli segmenttirajojen”,YIT:n toimitusjohtaja Heikki Vuorenmaa kertoo.

Osana muutosohjelmaa YIT on myös yksinkertaistanut organisaatiorakennettaan. Uusi organisaatio koostuu kolmesta liiketoimintasegmentistä, joihin kuuluvat asuminen, toimitilat ja infra. Kiinteistökehitys-segmentin toiminnot on jaettu muihin segmentteihin ja konsernitoimintoihin. Uusi organisaatio astuu voimaan huhtikuun ensimmäisestä päivästä lähtien.

YIT ilmoitti lisäksi solmineensa yhteistyösopimuksen intialaisen monikansallisen tietotekniikan palvelu- ja konsulttiyhtiö Tech Mahindra kanssa.  Jatkossa Tech Mahindra tarjoaa merkittävän osan YIT:n tietohallinnon palveluista. Sopimuksen mukaan noin 20 YIT:n työntekijää siirtyy Tech Mahindran palvelukseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT päätti muutosneuvottelut – yli sadalle toimihenkilölle lähtöpassit”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat