Kokeile kuukausi maksutta

Kastelli kasvoi reippaasti, mutta tulos jäi 1,1 prosenttiin

Kohonneet materiaalikustannukset pitivät katetta vaisuna.

Kastellin taloja oli esillä myös viime kesän Asuntomessuilla. Kuva: Kastelli

Pientaloalan markkinajohtaja Kastelli-talot kasvatti liikevaihtoaan viime vuonna. Heikentynyt taloustilanne ja rakennusalan kasvaneet materiaalikustannukset sekä rakennusmateriaalien vaikeutunut saatavuus pienensivät kuitenkin yrityksen tulosta edellisestä tilikaudesta.

"Teimme positiivisen tuloksen poikkeuksellisen ongelmallisessa markkinatilanteessa. Puutavaran saatavuus vaikeutui jo vuoden 2021 puolella. Samaan aikaan pientalorakentamisen aloituksissa saavutettiin vuosikymmenen huippulukemat. Ukrainan sota vaikutti laajalti rakennustarvikkeiden saatavuuteen. Esimerkiksi lämpöpumppujen kysyntäpiikki Keski-Euroopassa tyhjensi valmistajien varastot ja kuumensi entisestään markkinoita, sanoo Kastellin toimitusjohtaja Joran Hasenson.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kastelli kasvoi reippaasti, mutta tulos jäi 1,1 prosenttiin”

Viimeisimmät näkökulmat