Kokeile kuukausi maksutta

GRK:n Keijo Haavikko on pitkän linjan tienrakentaja – ”Olen oppinut arvostamaan osaavaa rakennuttamista, johon kuuluu jatkuva kartalla olo kustannuksista”

GRK:n Keijo Haavikko kasvoi rakentajaksi aikana, jolloin rakennettiin luottamuksen hengessä valmiilla suunnitelmilla ja asiantuntevien rakennuttajien tilauksesta. Asiantuntemuksen tuli sisältää sekä rakennustekniikan ymmärrys että jatkuva tietoisuus kustannuksista.

GRK:n hallituksen jäsen Keijo Haavikko osallistuu edelleen isojen urakkatarjousten laskentoihin ja neuvotteluihin. Kuva: Jussi Helttunen

Alun perin Keijo Haavikosta piti tulla pientalourakoitsija. Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa toimineen koneyrittäjän pojalle tuli jo varhain tutuksi se, millaista on urakoitsijan elämä. Lomaa pidettiin korkeintaan päivä tai pari, sitten oli aika taas tarttua puhelimeen uusien urakoiden hankkimiseksi. Kun Haavikolle tuli ajankohtaiseksi miettiä omaa ammattiuraa ja koulutusta, valinta oli varsin selvä: silloinen Tampereen teknillinen korkeakoulu.

”Pari teekkarikesää tuli tehtyä asfalttitöitä. Niillä tienesteillä sain hankituksi kaksion Hervannasta. Opiskeluaikana kypsyi myös päätös omasta erikoistumiskohteesta. Kun rakentamistalouden ekskursiolla kävimme Kolmostien työmaalla Ylöjärvellä, Hämeen tiepiirin työpäällikkö Matti Lahti levitti suunnitelmat ulos kopin seinustalle. Maaliskuinen aurinko paistoi, ja päätin, että minusta tulee tienrakentaja.”

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “GRK:n Keijo Haavikko on pitkän linjan tienrakentaja – ”Olen oppinut arvostamaan osaavaa rakennuttamista, johon kuuluu jatkuva kartalla olo kustannuksista””

Viimeisimmät näkökulmat