Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusjätit menettivät taas markkinaosuuttaan – rakennusliikkeiden keskimääräinen kannattavuus jäi normitasosta

Vuoden takaisen Suurimmat-taulukon kuudella suurimmalla rakennusliikkeellä liikevaihto kutistui viime vuonna, vaikka koko yhtiöjoukon mediaanikasvu oli 13,8 prosenttia. Kustannusten nousu painoi yritysten keskimääräisen kannattavuuden normaalivuotta huonommaksi.

Destia oli taulukon kärkipään yhtiöistä ensimmäinen, jonka liikevaihto kasvoi vuonna 2022. Tässä Destia rakentaa tuulipuistoinfraa Mutkalammilla. Kuva: Destia

Viime vuosi oli jo toinen vuosi peräkkäin, jonka aikana Suomen rakennusliikkeistä kaikkein suurimmat kutistuivat, vaikka yleinen liikevaihtokehitys oli kasvava. Eli alan jätit ovat jälleen menettäneet jossain määrin markkinaosuuksiaan. Tämä käy ilmi Rakennuslehden Suurimmat-kyselyn tuloksista.

Vuotta 2021 koskeneesta Suurimmat-taulukosta peräti kuuden ensimmäisen liikevaihto supistui vuonna 2022, ja ensimmäinen kasvaja oli tuolloisen taulukon seitsemäs eli Destia. Viime vuotta koskevassa taulukossa se on nyt kivunnut yhden sijan ylöspäin kuudenneksi ohittamalla NCC:n.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusjätit menettivät taas markkinaosuuttaan – rakennusliikkeiden keskimääräinen kannattavuus jäi normitasosta”

Viimeisimmät näkökulmat