Kokeile kuukausi maksutta

Talotekniikka 2030 -hankkeen ensimmäisiä tutkimustuloksia julki: Uusia näkemyksiä, vahvistuksia vanhoille ja tutut ongelmat nostavat päätään

Talotekniikka 2030 -hankkeen ensimmäisten tutkimushankkeiden tulokset ovat enimmäkseen rohkaisevia. Paljon on saatu hyviä tuloksia aikaan, mutta rakennus- ja talotekniikka-alaa yleisesti vaivaavat ongelmat nousevat edelleen esiin. Eli astia vuotaa toisesta päästä, kun sitä yritetään paikata toisesta. Tutkittavaa siis riittää.

5. kerroksen iv-konehuone jossa hybridijärjestelmän lataussäiliöt. Harmaa pönttö on jäähdytys ja valkoinen lämmitys. Kuva: Jussi Helttunen

Jotta talotekniikan mahdollisuuksien kirjo tulisi parhaimmin hyödynnetyksi, joukko tutkimuksen ja yritysmaailman toimijoita käynnisti viime syksynä Talotekniikka 2030 -yhteistyömallin. Talotekniikka 2030 on tutkijoiden ja yritystoimijoiden yhteenliittymä, joka määrittää toimialaa uudistavan vision ja edistää sen toteutumista tutkimuksen ja nopeiden kokeilujen avulla.

Hankkeessa on määritelty neljä pääteemaa, joiden piriin kuuluvista yliopistojen tutkimusaihioista valitaan aina vuodeksi kerrallaan neljä eri hanketta jatkotoimia varten. Hankkeessa tälle vuodelle valittuja varsinaisia tutkimushankkeita ovat: Talotekniikan vahvempi rooli rakentamisen arvoketjussa, Energiajoustavilla rakennuksilla kustannussäästöä, Rakennushankkeen optimaalinen aikataulutus suunnittelusta ylläpitoon ja Toiminnanvarmistamisella olosuhteet ja energiankäyttö hallintaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talotekniikka 2030 -hankkeen ensimmäisiä tutkimustuloksia julki: Uusia näkemyksiä, vahvistuksia vanhoille ja tutut ongelmat nostavat päätään”

Viimeisimmät näkökulmat