WHO taipui arvovaltaisten tutkijoiden edessä: Koronavirus leviää myös ilmateitse pienten ilmassa leijuvien hiukkasten mukana

Maailman terveysjärjestö WHO teki heinäkuussa merkittävän muutoksen aiempaan kantaansa ja totesi koronaviruksen leviävän myös ilmateitse pienten ilmassa leijuvien hiukkasten mukana. Suomalaistutkijat olivat mukana muuttamassa kantaa. Tutkijoiden vahvistama tieto on merkittävä askel viruksen torjunnassa.

Digitaalisuus on tuottanut pettymyksiä, silti se nähdään tehokkaimmaksi keinoksi nostaa infra-alan tuottavuutta

Infra-alan tuottavuuden pullonkaulat on helppo luetella. Paljon vaikeampi on löytää keinot tuottavuuden parantamiseen. Näin aiotaan kuitenkin tehdä 3,5-vuotta kestävässä ProDigial-tutkimushankkeessa.

Helsinki kehitti toimintamallin katutöiden nopeuttamiseksi ja kaupunkilaisia piinaavien haittojen minimoimiseksi

Noin neljän kuukauden kehitysvaiheessa kartoitaan yhdessä riskit, toimintatavat ja päätöksentekopolku, jotta yllätykset eivät sekoita työmaata. Hinnan sijaan kyvykkyys haitan minimoimiseen ratkaisee urakoitsijan valinnan.

Emeritusprofessori: Eristäminen ja ilmanvaihto yksinkertaisimmat ja kustannustehokkaimmat keinot koronaviruksen tuhoamiseen

Kansainvälinen ryhmä tieteentekijöitä laati pääsiäisen aikana yksityiskohtaisen tieteellisen artikkelin  koronaviruksen torjuntatekniikasta, josta Suomessa ei ole vielä julkisuudessa juurikaan puhuttu.