Tahtituotannon käyttöönotto takkuaa – jatkaa Building-hankkeen kehityskohteena

Building 2030 -tutkimushankkeessa startataan uusilla teemoilla, mutta vanhoissakin riittää hiottavaa. Tahtituotanto ei tahdo taipua käytännöntasolla suorittajien hyödyksi, vaikka siitä saatavat edut ovat ilmiselviä. Myös tutkimustulosten jalkauttamiseen on panostettava.

Building 2030 antaa eväitä tuplatyön vähentämiseen talotekniikan suunnittelussa

Building 2030 -hanke luotaa rakentamisen haasteita tunkeutumalla syvälle varsinaisen työmaan ja suunnittelun arkeen. Hankkeissa on löydetty useita kipupisteitä – ja myös ratkaisuja ongelmien taklaamisen – mutta tulokset jalkautuvat tuskallisen hitaasti käytäntöihin.

Talotekniikka 2030 -hankkeen ensimmäisiä tutkimustuloksia julki: Uusia näkemyksiä, vahvistuksia vanhoille ja tutut ongelmat nostavat päätään

Talotekniikka 2030 -hankkeen ensimmäisten tutkimushankkeiden tulokset ovat enimmäkseen rohkaisevia. Paljon on saatu hyviä tuloksia aikaan, mutta rakennus- ja talotekniikka-alaa yleisesti vaivaavat ongelmat nousevat edelleen esiin. Eli astia vuotaa toisesta päästä, kun sitä yritetään paikata toisesta. Tutkittavaa siis riittää.

Pari puhelinsoittoa mullisti rakentamisen – tahtituotantoon lähdettiin Porschen ja risteilijäalusten vauhdittamana

Aleksi Heinonen oppi 2010-luvun alussa remontoimaan loistoristeilijän kaikki 1500 hotellihuonetta kahdessa viikossa. Hän ajatteli, että hankkeessa sovelletut Porschen tahtituotanto-opit voisivat kiinnostaa rakentajia. Googlaamalla löytyi parin leanista innostuneen rakentajan numerot eikä parin soiton jälkeen paluuta tumput suorana rakentamiseen enää ollut.

Rakentamisen vuosikatsaus 2022: Energiakriisi ja logistiikka kirittivät alan kehitystä

Tahtituotanto edisti tänä vuonna projektien ja toimitusketjujen hallintaa. Energia ja talotekniikan merkitys energiakriisissä sekä toimitusjohtajien vaihdokset nousivat ykköspuheenaiheiksi. Myös digikehityksen tiellä avattiin uusia kaistoja.