Kokeile kuukausi maksutta

Kreate antoi tulosvaroituksen

Infrarakentaja Kreate Group on laskenut tilikautta 2023 koskevaa taloudellista ohjeistustaan ebita-ennusteensa osalta mutta nostanut sitä liikevaihdon osalta.

Kuva: Kreate

Kreate arvioi nyt, että sen liikevaihto tulee tänä vuonna olemaan 300–325 miljoonaa euroa ja ebita-tulos (liiketulos + aineettomien hyödykkeiden poistot + arvonalentumiset) 7,0–8,5 miljoonaa euroa.  Aiemmin yhtiö ennakoi kuluvan vuoden liikevaihtonsa olevan vuoden 2022 tasolla ja ebita-tuloksensa kasvavan viime vuoteen verrattuna. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 273,9 miljoonaa euroa ja ebita-tulos 8,8 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan vahva tilauskanta sekä hankkeiden suunnitelmallinen ja osittain odotettua nopeampi toteutus ovat kasvattaneet liikevaihtoa ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Yhtiö odottaa saman trendin jatkuvan myös jälkimmäisellä vuosipuoliskolla, minkä myötä liikevaihdon arvioidaan kasvavan aiemmin arvioitua korkeammalle tasolle.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kreate antoi tulosvaroituksen”

  1. Alkaa totuus tulemaan päivänvaloon. Selittely ei enää taida auttaa? Eipä ole kauan kun kerrottiin, ettei kustannusten nousu vaikuta tulokseen, no nyt sitten vaikuttaakin? Syksyä kohden taitaa rytistä ja kunnolla. Töitä otettu markkinoilta paniikissa monien miljoonien erolla kilpailijoihin nähden, ihmetellä pitää miten nuo uudet halvalla voitetut projektit saadaan kannattaviksi. Liikevaihtoahan saa idioottikin aikaan. Tulee olemaan omistajille painajainen.

Viimeisimmät näkökulmat