Kokeile kuukausi maksutta

Asuntorakentamisen lupamäärät romahtivat

Huhti-kesäkuussa laskua oli 62 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Uudisrakentamisen vuodesta tulee määrällisesti hyvin heikko.

Asuinrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni huhti-kesäkuun aikana 58 prosenttia vuodentakaisesta. Rakennuslupia myönnettiin 5 378 asunnolle, 62 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

"Asuinrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä on jatkanut laskuaan koko alkuvuoden ajan. Lupien kuutiomäärän väheneminen alkoi syksyllä 2021. Tämän vuoden toisella vuosineljänneksellä pientaloille myönnettyjen lupien kuutiomäärä väheni 52 prosenttia ja kerrostalojen kuutiomäärä 63 prosenttia vuodentakaisesta”, toteaa Tilastokeskuksen aktuaari Petri Kettunen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntorakentamisen lupamäärät romahtivat”

Viimeisimmät näkökulmat