Kokeile kuukausi maksutta

Tutkimus selvitti miksi Helsingistä muutetaan pois

Poismuuttaminen lisäsi todennäköisyyttä vaihtaa vuokra-asunto omistusasuntoon.

Uuden asuinalueen rauhallisuus on miellyttänyt Helsingistä poismuuttaneita. Kuva Helsingistä: Emilia Anundi / HS

Helsingin kaupunki toteutti keväällä 2023 kyselytutkimuksen kaupungista vuosina 2021–2022 pois muuttaneille. Muuttoliikekysely lähetettiin 4000 satunnaisesti poimitulle henkilölle. Nyt kyselyn ensimmäiset analyysit ovat valmistuneet.

Muuttoliikekyselyn 1110 vastaajasta noin puolet muutti pääkaupunkiseudun sisällä: 30 prosenttia muutti Espooseen ja 20 prosenttia Vantaalle. Loput vastaajista jakautuivat lähes tasan pääkaupunkiseudun ulkopuolisen Uudenmaan ja Uudenmaan ulkopuolisen Etelä-Suomen välille.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tutkimus selvitti miksi Helsingistä muutetaan pois”

Viimeisimmät näkökulmat