Kokeile kuukausi maksutta

Building 2030 antaa eväitä tuplatyön vähentämiseen talotekniikan suunnittelussa

Building 2030 -hanke luotaa rakentamisen haasteita tunkeutumalla syvälle varsinaisen työmaan ja suunnittelun arkeen. Hankkeissa on löydetty useita kipupisteitä – ja myös ratkaisuja ongelmien taklaamisen – mutta tulokset jalkautuvat tuskallisen hitaasti käytäntöihin.

professori Olli Seppänen. Kuva: Heikki Heikkonen

Building 2030 -konsortion viikkoseminaaria pidetään kuluvalla viikolla Espoon Otaniemessä, tarkemmin maankuulussa Dipolissa. Kaksipäiväinen seminaari huipentuu perjantaina 8.9., kun esittelyvuorossa on kaksi tutkimusteemaa: digitalisoituva tahtituotanto ja riskienhallinta 2.0.

Torstaina 7.9. esittelyssä olleita teemoja olivat ovat suunnitteluprosessi 2.0 ja talotekniikan esivalmistussuunnittelu. Aalto-yliopiston tutkimusten esittelyn lisäksi Granlundin liiketoimintajohtaja Juho Lepistö pohti, kuinka rakennushankkeen suunnittelun haasteisiin vastataan. Ville Laine A-Insinööreistä puolestaan puntaroi, miten suunnitteluprosessi muuttuu, kun rakennesuunnittelu tukeutuu tekoälyyn.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Building 2030 antaa eväitä tuplatyön vähentämiseen talotekniikan suunnittelussa”

Viimeisimmät näkökulmat