Kokeile kuukausi maksutta

Kokenut johtaja Arto Pohjonen korostaa vaikeassa tilanteessa yrityskulttuuria – ”Se vaatii tekoja ja luottamusta”

Rakennusalan konkari Arto Pohjonen on ollut monessa yrityksessä tekemässä käännöstä. Onnistumiset ovat vaatineet yrityskulttuurin muuttamista. Juuri nyt matalasuhdanteen monissa mutkissa punnitaan, millainen kulttuuri yrityksessä on.

Arto Pohjosella on kokemusta useista rakennusalan yhtiöistä. Nyt hän vie osaamista eteenpäin hallitusammattilaisena. Kuva: Liisa Takala

Kahdeksantoista pientä konjakkipulloa. Niihin kiteytyy rakennusalan konkarin Arto Pohjosen yksi muutosjohtamisen onnistumisista.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kokenut johtaja Arto Pohjonen korostaa vaikeassa tilanteessa yrityskulttuuria – ”Se vaatii tekoja ja luottamusta””

  1. Hänenlasilleen olisi tarvetta monesti. Yhtiö, jota johdetaan tyyliin ”ettei vaan tulisi nyt johdolta sanomista” on kankea, typerä ja vanhanaikainen. Ei saada oikeita muutoksia aikaiseksi, koska kukaan ei uskalla sanoa asioita ääneen, eikä muutoksia voi silloin tehdä yhdessä. Sanelemalla ei asiat etene missään olosuhteissa. Pelon ja lipomisen viemä energia pitää ohjata oikeisiin asioihin.

Viimeisimmät näkökulmat