Kokeile kuukausi maksutta

A-Insinöörit kehitti rakennushankkeiden johtamiseen uuden palvelumallin

Uutta teknologiaa hyödyntävän kustannusasiantuntijan avulla hanke voidaan käynnistää taloudellisista tavoitteista lähtien.

A-Insinöörit tuo rakennushankkeiden johtamiseen uuden palvelumallin, jossa hanketta johdetaan taloudellisista, laadullisista ja ekologisista tavoitteista käsin kaikissa sen vaiheessa. Taloudenohjauspalvelussa kustannuslaskennan osaaminen yhdistyy simulaatioteknologian, Haahtelan Realaizer-ohjelmiston hyödyntämiseen.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

1 kk koejakso veloituksetta

Tutustu digi-Rakennuslehteen kuukauden ajan veloituksetta ja sitoumuksetta.

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “A-Insinöörit kehitti rakennushankkeiden johtamiseen uuden palvelumallin”

 1. Pelottava ajatus, että millähän perusteilla tai keinoin niitä hankkeita tähän asti sitten kuviteltu johdettavan, jos ne eivät nimenomaan ole olleet taloudelliset, laadulliset ja ekologiset tavoitteet? Eivätkös mainitut asiat ole ihan projektipäällikön tehtävien perusasia.

  Toki on kiva, että hiljalleen jotain uutta saadaan ikivanhan ja hieman puutteistaankin tunnetun TAKU:n rinnalle, mutta osaavissa käsissä nämä taloudelliset seikat ovat kyllä olleet täysin hallittavissa TAKU-laskelmienkin kanssa, varsinkin asianmukaisesti energia-, talotekniikka- ja infrakustannukset täydentäen.

  ”Samaan palveluun ja teknologiaan nojaten voidaan laskea myös hiilijalanjälkeä ja elinkaarikustannuksia”.
  Paitsi, että kumpaakaan ei saada oikealle hehtaarille ilman asianmukaista energiasimulointia (jota Realaizer ei sisällä tai edes lupaa tehdä).

  ”Tyypillisesti rakennushankkeita ohjaavat arkkitehti- ja tekniset suunnitelmat, joiden perusteella laaditaan kustannuslaskelmat.”
  Huhhuh, tyypillisiä rakennushankkeita kyllä ohjaavat projektipäälliköt, pyrkien ohjaamaan suunnittelua, hankintoja ja toteutusta – kustannusohjatusti – tilaajan tarpeisiin (tarveselvitys) ja asetettuihin tavoitteisiin (hankesuunnitelma) vastaten. Siinä vaiheessa, kun arkkitehti on päässyt jotain piirtämään ja tekniset suunnitelmat alkavat hahmottua, ei silloin kyse ole enää kustannusohjauksesta, vaan lähinnä toteavasta rakennusosalaskennasta. Valitettavasti silloin pääosa ratkaisuista on lukittu ja niihin rakastuttu, ettei todellista ohjausvaikutusta ole.

  ”Rakennushankkeen alkuvaiheessa kustannusten arviointiin riittävät lähtötiedoiksi toiminnalliset tarpeet, käyttötarkoitus ja hankkeen sijainti.”
  Näin on aina ollut, sitä kutsutaan tavoitehinta-arvioksi. Realaizer- ohjelmiston simulaatiot perustuvat Haahtelan yli 50 vuoden vertailudataan sekä jatkuvasti päivittyvään rakentamisen hintatietoon.

Viimeisimmät näkökulmat