Kokeile kuukausi maksutta

Yhteistoiminnallisuutta ajava Lauri Merikallio: ”Siiloissa ja poteroissa on yhä tungosta”

Lauri Merikallio on avainhahmoja lean-ajattelun sekä allianssi- ja muiden yhteistoiminnallisten toteutusmallien juurruttamisessa Suomen kiinteistö- ja rakennusmarkkinoille. Rakennuslehden Vaikuttaja-sarjan haastattelussa hän patistaa alan osapuolia tulemaan ulos poteroistaan.

 

Lauri Merikallio kirjoitti tauluun teesinsä rakentamisen tuottavuuden ja laadun parantamiseksi. Teeseistä tarkemmin jutun lopussa. (Kuva: Jussi Helttunen)

Lauri Merikallio valmistui Otaniemessä diplomi-insinööriksi vuonna 1992, syvimmän laman aikaan. Opinnot painittuivat rakentamistalouden ohella tietekniikkaan.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Kokeile nyt 1 kk veloituksetta!

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 3/6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Yhteistoiminnallisuutta ajava Lauri Merikallio: ”Siiloissa ja poteroissa on yhä tungosta””

  1. Lauri on jo persoonallaan yhteistoiminnallisuuden edistämisessä Suomessa todellinen uranuurtaja. Vaikka vanhat toimintatavat ovat tiukassa ja yhteistoiminnallisuuden lisääminen ei ole ratkaisu jokaiseen hankkeeseen, on siinä kiistatta puolensa. Kun sellainen hanke eteen tulee, tulee varmistua siitä, että kaikki tahot ovat aidosti sitoutuneet muutoksen ajamiseen ja sovittujen periaatteiden noudattamiseen. Siihen Lauri ”lehmänhermoineen” on oiva lääke.

Viimeisimmät näkökulmat