Kokeile kuukausi maksutta

Hienoja palkintoja ja palkittuja

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Vuoden loppu on tutusti erilaisten palkintojen ja huomionosoitusten aikaa. Viime viikolla palkittiin muun muassa Vuoden rialainen ja Vuoden nuori rialainen sekä Vuoden RIL-palkinnon saaja ja edellisellä viikolla Vuoden rakennusmestari ja Vuoden nuori rakennusinsinööri.

Palkinnot ovat tietysti kunnianosoitus yksittäisille henkilöille ja hankkeille erinomaisesta työstä, mutta ne kuvastavat aina myös ajan henkeä – sitä, mitä pidetään tällä hetkellä tärkeänä.

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n asiantuntijaraati valitsi Vuoden rakennusmestariksi sipoolaisen Marit Sivénin, joka on tehnyt yrittäjänä tärkeää työtä rakennusterveyden edistämisessä. Sivén on erikoistunut kiinteistöjen kuntotarkastuksiin ja home- ja lahovaurioihin sekä korjaussuunnitteluun ja valvontaan. Myös nuoren rakennusinsinöörin tittelin saanut tuusulalainen Jani Kallio on tehnyt uraa rakennusten kuntotarkastuksissa ja korjaussuunnittelussa.

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIAn Vuoden rialaisena palkittu helsinkiläinen rakennusarkkitehti Veikko Ahonen ja nuori rialainen vantaalainen rakennusinsinööri Tuomas Mäkitalo ovat olleet opiskeluajoistaan lähtien RIAn jäseniä. Molemmat nostivat valintansa jälkeen esiin järjestöjen tärkeän työn rakennusalalla varsinkin nyt hankalassa suhdannetilanteessa: liitot huolehtivat omalta osaltaan jäsentensä pätevyydestä esimerkiksi koulutuksia tarjoamalla sekä edunvalvonnasta tiukan talouden aikana.

RIL-Palkinto meni puolestaan Raide-Jokerin allianssille. Valinnan teki eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz. Vuoden rakennusalan diplomi-insinöörin RIL valitsi jo keväällä, ja palkinto meni tänä vuonna Auli Lastuselle, joka on tehnyt vaikeaa aihetta eli standardisointia kiinnostavaksi laajalle yleisölle.

Jos tämän vuoden palkinnoista pitää vetää yhteen ajan henkeä, se kertoo korjausrakentamisen ja rakennusterveyden merkityksestä, järjestötyön tärkeydestä ja yhteisöllisyydestä heikossakin suhdanteessa, raideliikenteen noususta ja yhä monimutkaistuvan rakentamisen tekniikan ja säätelyn hallinnan vaatimuksesta. Hyviä asioita, erinomaisia tekijöitä. Kaikki palkintonsa ansainneita.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hienoja palkintoja ja palkittuja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat

Tapio Kivistöhttps://www.rakennuslehti.fi/kirjoittajat/tapio-kivisto/