Kiitos palautteesta – se ohjaa kehittämistä

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Kysyimme kesänkorvalla Rakennuslehden lukijapaneelilta, miten lehteä voisi ja pitäisi kehittää. Paneeliin kuuluu viitisensataa Rakennuslehden lukijaa. Kiitos vastauksista! Ja kiitos kannustavasta palautteesta.

Moni vastaaja piti lehteä nykyisellään hyvänä, eikä suuria muutospaineita näyttäisi olevan. Monta tärkeää huomiota kyselystä kuitenkin nousi. ”Juttuja ympäri Suomea. Ei pääpainoa pääkaupunkiseudulle”, muistutti eräs vastaaja. Tätä pidämme ydinasiana ja toivomme, että esimerkiksi työmaille – ympäri Suomen – pääsee taas tutustumaan, kun koronatilanne helpottaa.

Vastauksissa toivottiin lisää juttuja monilta aihealueilta, mikä tietysti osaltaan kertoo Rakennuslehden lukijakunnan laajuudesta. Lukijoita on kaikilta rakentamisen osa-alueilta ja nykyisin myös yhä enemmän erilaisilla koulutustaustoilla. Pyrimme jatkossakin kertomaan rakentamisesta mahdollisimman monesta näkökulmasta, mutta niin, että jutut olisivat kiinnostavia kaikille lukijoille ja tarjoaisivat kokonaiskuvan rakentamisesta. Toki aihevalinnat voivat hetkellisesti painottua suuntaan tai toiseen, mutta tavoitteena on tasapainoinen kattaus rakentamisen eri osa-alueista.

Panelistien huomiot ja muut lukijakyselyt ovat tärkeää polttoainetta, kun pohdimme loppuvuoden aikana, millaista Rakennuslehteä teemme ensi vuonna ja miten paperi- ja verkkolehteä uudistetaan. Lisää kehitysideoita voi laittaa vaikkapa tämän jutun kommenttikenttään tai sähköpostilla.

Mutta ennen kuin seuraavia askeleita aletaan tarkemmin suunnitella, on aika vetää kesäloman verran henkeä. Se on varmasti kaikille rakennusalallakin toimiville kaivattu tauko koronakevään jälkeen.

Toivotan kaikille lukijoille ja yhteistyökumppaneille rentouttavaa kesää!

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kiitos palautteesta – se ohjaa kehittämistä”

  1. Tämän artikkelin mukaan kyseinen paneeli koostui perinteisistä äijistä, jotka eivät missään nimessä halua esittää mitään kritiikkiä etteivät joutuisi itse valokeilaan. Tapio tällä kommenttipalstalla annetaan jatkuvasti palautetta jutuista. Annettu palaute on 1000-kertaisesti arvokkaampaa, kuin teidän oman pikku lukijaraadin palaute, sillä tänne palstalle kirjoittavat haluavat lukea laadukkaita rakennusalaa koskevia juttuja, artikkeleiksi verhottujen mainosten sijasta.

Vastaa