Kokeile kuukausi maksutta

Focus-alueen maankäyttöluonnos valmistui

Helsinki-Vantaan lentokentän pohjoispuolelle sijoittuvan yli 10 neliökilometrin liike-, logistiikka- ja yritysalueen Focuksen maankäyttöluonnos on valmistunut. Valmistuneen yleissuunnitelman toteutti Arkkitehtuuritoimisto B & M.

Helsinki-Vantaan lentokentän pohjoispuolelle sijoittuvan yli 10 neliökilometrin liike-, logistiikka- ja yritysalueen Focuksen maankäyttöluonnos on valmistunut. Valmistuneen yleissuunnitelman toteutti Arkkitehtuuritoimisto B & M.

Tuusulan kunta, Lemminkäinen Oyj ja SRV Yhtiöt Oyj ovat jatkaneet Focus-alueen suunnittelua noin vuosi sitten allekirjoitetun yhteistyösopimuksen mukaisesti. Alueen kehittäjä ja kaavoittaja on Tuusulan kunta. Lemminkäinen ja SRV toimivat alueen kehittämisen ja suunnittelun asiantuntijoina sekä markkinoijina ja toteuttajina.

Lemminkäinen omistaa Tuusulan moottoritien ja tulevan Kehä IV:n risteyksessä noin 30 hehtaarin maa-alueen, joka nykyisellään on teollisuuskäytössä. Maakuntakaavassa alue on merkitty kaupan suuryksiköiden alueeksi. Alueen kaupallisten mahdollisuuksien kartoittamiseksi Lemminkäinen teetti kaupallisen selvityksen, jonka mukaan Focus-alue tarjoaa merkittävän markkina-alueen liikenteellisesti erinomaisella paikalla.

Lemminkäisen tavoitteena on toteuttaa kaupan keskuksen rakentaminen ja siirtää alueen teolliset toiminnot uudelle alueelle. Kaupan keskus on nimetty Focus Retail Stadiumiksi ja sen toteuttaa Oy Alfred A. Palmberg Ab.

Seuraavassa vaiheessa Focus-alueesta laaditaan osayleiskaava.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Focus-alueen maankäyttöluonnos valmistui”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat