Kokeile kuukausi maksutta

YIT sai Tapiolalta 70 miljoonan euron urakan

Kiinteistö-Tapiola Oy on valinnut YIT Rakennus Oy:n Tapiola-ryhmän uuden Espooseen nousevan toimitalon pääurakoitsijaksi. Urakan arvo on yli 70 miljoonaa euroa. Rakennustyöt aloitetaan joulukuun aikana maanrakennustöiden valmistuttua ja uusi toimitalo valmistuu vuodenvaihteessa 2010. Rakennuksen kokonaisala on 71 000 bruttoneliömetriä.

Kiinteistö-Tapiola Oy on valinnut YIT Rakennus Oy:n Tapiola-ryhmän uuden Espooseen nousevan toimitalon pääurakoitsijaksi. Urakan arvo on yli 70 miljoonaa euroa. Rakennustyöt aloitetaan joulukuun aikana maanrakennustöiden valmistuttua ja uusi toimitalo valmistuu vuodenvaihteessa 2010. Rakennuksen kokonaisala on 71 000 bruttoneliömetriä.

Kiinteistö-Tapiola Oy:n toimitusjohtaja Asko Salminen kertoo yhtiön saaneen lukuisia tarjouksia syys-lokakuun aikana tekemiinsä urakkatarjouskyselyihin. Hänen mukaansa hankkeen kustannusarviot ovat pitäneet hyvin.

”Luonnossuunnitteluvaiheen (L2-vaihe) suunnitelmilla laskettu kustannusarvio 11/2006 osoittautui hämmästyttävän oikeaan osuneeksi. Koko hankkeen urakoiden yhteenlaskettu summa on noin 100 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa”, Salminen toteaa.

Tapiola osti tontin toimitaloa varten Espoon kaupungilta viime kesäkuussa noin 20 miljoonalla eurolla. Uuteen rakennukseen tulee työtilat noin 1 500 työntekijälle. Rakennuksen valmistumisen jälkeen Tapiola-ryhmän Espoossa sijaitsevat pääkonttoritoiminnot keskittyvät kahteen rakennukseen nykyisten kuuden rakennuksen sijaan.

Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto SARC Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT sai Tapiolalta 70 miljoonan euron urakan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat