Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliitto esittää aravalainan käyttöönottoa

Rakennusliitto vaatii valtiolta asuntopoliittisia toimia vuokra-asuntopulan korjaamiseen. Liitto esittää valtion myöntämien aravalainojen ottamista ainakin väliaikaisesti käyttöön, mikäli rahoitusjärjestelmä ei pysty luotottamaan riskittömiä korkotukilainoja. Aravalainoihin voitaisiin liittää sitoumus, jonka mukaan ne muutetaan määräajan puitteissa korkotukilainoiksi.

Rakennusliitto vaatii valtiolta asuntopoliittisia toimia vuokra-asuntopulan korjaamiseen. Liitto esittää valtion myöntämien aravalainojen ottamista ainakin väliaikaisesti käyttöön, mikäli rahoitusjärjestelmä ei pysty luotottamaan riskittömiä korkotukilainoja. Aravalainoihin voitaisiin liittää sitoumus, jonka mukaan ne muutetaan määräajan puitteissa korkotukilainoiksi.

Rakennusliitto esittää, että kriisin mahdollisesti pitkittyessä tulisi varautua 20 000 yhteiskunnan osalainoittaman asunnon rakentamiseen vuosittain. Korkotukilainojen omavastuukorkoa olisi liiton mukaan alennettava yhden prosenttiyksikön verran 2,4 prosenttiin, ja laina-aikoja olisi pidennettävä. Vaihtoehtoisesti tuettujen kohteiden käynnistysavustusta olisi myös korotettava hankkeiden liikkeellelähdön varmistamiseksi.

Rakennusliiton mukaan vuokra-asuntopulan korjaamiseen olisi nyt hyvä tilaisuus, sillä tarjolla on työkantaa tarvitsevia urakoitsijoita ja ammattitaitoisia asuntorakentajia. Lisäksi saatavilla on tontteja korkotukituotantoon, jolle on tarvetta runsaasti. Siten nyt olisi mahdollista toteuttaa hyville tonteille laadukkaita ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Lisäksi Rakennusliitto katsoo, että korjausrakentamisen liikkeellelähdön varmistamiseksi olisi otettava käyttöön asunto-osakeyhtiöiden korjausavustustuki.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusliitto esittää aravalainan käyttöönottoa”

Vastaa