Rautaruukin tappio kutistui tammi-maaliskuussa 2010

Teräsyhtiö Rautaruukin liikevaihto säilyi kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä samalla tasolla kuin viime vuoden vertailujaksolla, mutta yhtiön tappio supistui. Positiivinen merkki oli myös saatujen tilausten sekä tilauskannan selvä kasvu. Toimitusjohtaja Sakari Tammisen mukaan liike- ja toimitilarakentamisen ratkaisujen ja asuinrakentamisen kattotuotteiden kysyntä heikkeni, kun taas pohjoismaisessa infrastruktuurirakentamisessa liikevaihto kasvoi selvästi.

Teräsyhtiö Rautaruukin liikevaihto säilyi kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä samalla tasolla kuin viime vuoden vertailujaksolla, mutta yhtiön tappio supistui. Positiivinen merkki oli myös saatujen tilausten sekä tilauskannan selvä kasvu. Toimitusjohtaja Sakari Tammisen mukaan liike- ja toimitilarakentamisen ratkaisujen ja asuinrakentamisen kattotuotteiden kysyntä heikkeni, kun taas pohjoismaisessa infrastruktuurirakentamisessa liikevaihto kasvoi selvästi.

image

Rautaruukki pitää koko vuotta koskevan tulosohjauksensa ennallaan. Yhtiö arvioi, että sen liikevaihto kasvaa tänä vuonna 15-20 prosenttia viime vuodesta. Kannattavuuden odotetaan paranevan merkittävästi edellisvuoteen verrattuna ja koko vuoden tuloksen ennen veroja arvioidaan olevan positiivinen. 

 

Rautaruukki-konserni 1-3 2010/1-3 2009

  • Liikevaihto milj. euroa 505/506
  • Liikevoitto % -7,2/-22,2
  • Tulos ennen veroja milj. euroa -44/-122
  • Omavaraisuusaste % 56,9/56,7  
  • Tase milj. euroa 2 527/2 941
  • Henkilöstö (keskimäärin) 11 525/13 460

Ruukki Construction 1-3 2010/1-3 2009

  • Liikevaihto milj. euroa 109/132
  • Liikevoitto milj. euroa (ilman kertaeriä) -21/-13
  • Liikevoitto % -19/-10

Rakentamisen liiketoiminnan uusien tilausten määrä oli katsauskaudella hieman viime vuoden vastaavaa ajanjaksoa pienempi ja jäi merkittävästi edellisvuosien tasosta. Ankara talvi vaikutti erityisesti asuinrakentamisen kattotuotteiden tilausmääriin. Rakentamisen tilauskanta katsauskauden lopussa oli kuitenkin jonkin verran vuodentakaista korkeampi.
Infrastruktuurirakentamisessa liikevaihto kasvoi 45 prosenttia viime vuodesta.

 

Liikevaihdon kehitystä tuki pohjoismaisten tie- ja väylähankkeiden vilkkaana jatkunut aktiviteetti, ja Ruukin osuus pohjoismaisista siltaprojekteista kasvoi. Piristyneen asuinrakentamisen ansiosta myös talonrakentamisessa käytettyjen paalujen kysyntä elpyi. Infrastruktuurirakentamisen tuotteiden osuus Ruukki Constructionin liikevaihdosta nousi katsauskaudella 23 prosenttiin, kun se oli vuotta aiemmin 13 prosenttia.

Ruukki Constructionin liikevoittoa viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna laskivat sekä myyntimäärien että myyntihintojen lasku. Myyntihinnat katsauskaudella pysyivät kuitenkin pääosin vuoden 2009 viimeisen neljänneksen tasolla. Myös rakentamisen liiketoiminnan liikevoitto pysyi edellisen vuosineljänneksen tasolla liikevaihdon selvästä laskusta huolimatta. Tämä johtui pysyvistä toiminnan tehostamistoimista ja väliaikaisista sopeuttamistoimista saaduista kustannussäästöistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rautaruukin tappio kutistui tammi-maaliskuussa 2010”

Vastaa