Sähkötarvikkeiden tukkumyynnin lasku hidastumassa

Sähkötukkuliikkeiden sähkötarvikemyynti laski kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa 160 miljoonaan euroon, joka on 6,4 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2009 vastaavana aikana. Kuukausittain tarkasteltuna lasku on hidastunut joka kuukausi alkuvuonna. Vielä tammikuussa laskua kertyi 12 prosenttia ja helmikuussa 7 prosenttia mutta maaliskuussa enää 1 prosentti. Luvut perustuvat Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton (SSTL) tilastoihin sen jäsenten sähkötarvikemyynnistä.

Sähkötukkuliikkeiden sähkötarvikemyynti laski kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa 160 miljoonaan euroon, joka on 6,4 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2009 vastaavana aikana. Kuukausittain tarkasteltuna lasku on hidastunut joka kuukausi alkuvuonna. Vielä tammikuussa laskua kertyi 12 prosenttia ja helmikuussa 7 prosenttia mutta maaliskuussa enää 1 prosentti. Luvut perustuvat Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton (SSTL) tilastoihin sen jäsenten sähkötarvikemyynnistä.

”Kysynnän lasku vaikuttaa nyt taittuneen ja odotamme elpymisen alkavan syksyllä. Korjausrakentamisen tarpeet jatkuvat samalla kun asuntorakentaminen käynnistyy tämän ja ensi vuoden aikana”, SSTL:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

Tilastojen mukaan sähkötarvikkeiden tukkumyynnin lasku on tasoittunut nyt selvästi nopeammin kuin vuosien 1991-1994 laman aikana. Vuodesta 1995 nykyisen taantuman alkuun eli vuoden 2008 lopulle asti myynti kasvoi tai oli tasaista muutamia vuosineljänneksiä lukuun ottamatta.  

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähkötarvikkeiden tukkumyynnin lasku hidastumassa”

Jätä kommentti