Rautaruukki sai hyvin tilauksia heinä-syyskuussa 2010

Kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä Rautaruukin liiketoiminnassa alkoi jo näkyä positiivisia merkkejä. Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajasta ja tappio pieneni. Ilman kertaeriä ja johdannaisten kurssieroja laskettu tulos oli voitollinen. Rakentamisen Ruukki Construction -divisioonalla liikevaihdon kasvu oli vähäisempää kuin konsernitasolla. Yhtiön saamien tilausten määrä kasvoi sekä konsernitasolla että Construction-divisioonassa selvästi vertailujaksosta.

Kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä Rautaruukin liiketoiminnassa alkoi jo näkyä positiivisia merkkejä. Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajasta ja tappio pieneni. Ilman kertaeriä ja johdannaisten kurssieroja laskettu tulos oli voitollinen. Rakentamisen Ruukki Construction -divisioonalla liikevaihdon kasvu oli vähäisempää kuin konsernitasolla. Yhtiön saamien tilausten määrä kasvoi sekä konsernitasolla että Construction-divisioonassa selvästi vertailujaksosta.

image

Rautaruukki-konserni 7-9 2010/7-9 2009

 • Liikevaihto milj. euroa 614/485
 • Liikevoitto % -1,0/-11,1
 • Tulos ennen veroja milj. euroa -48/-64

1-9 2010/1-9 2009

 • Liikevaihto milj. euroa 1 774/1 429
 • Liikevoitto % -0,5/-19,9
 • Tulos ennen veroja milj. euroa -63/-313
 • Omavaraisuusaste % 54,6/62,7  
 • Tase milj. euroa 2 604/2 497
 • Henkilöstö (keskimäärin) 11 796/12 914
   *) Raportoituja lukuja, joihin on laskettu esim. kertakuluja

Ruukki Construction 7-9 2010/7-9 2009

 • Liikevaihto milj. euroa 184/164
 • Liikevoitto milj. euroa 1/-4
 • Liikevoitto % 1/-2
  *) Vertailukelpoisia lukuja ilman kertaeriä 

1-9 2010/1-9 2009

 • Liikevaihto milj. euroa 456/442
 • Liikevoitto milj. euroa -32/-20
 • Liikevoitto % -7/-5
  *) Vertailukelpoisia lukuja ilman kertaeriä

”Heinä-syyskuussa saamiemme tilausten arvo kasvoi noin 40 prosenttia edellisvuoden vertailujaksosta, ja tilausvirran arvo oli noin 580 miljoonaa euroa. Tuotteidemme kysyntä hiljeni kausiluonteisesti edelliseen vuosineljännekseen verrattuna, mutta katsauskauden loppua kohden asiakkaidemme aktiviteetti alkoi vilkastua lähes kaikissa liiketoiminnoissamme”, toimitusjohtaja Sakari Tamminen sanoo.

Ruukki Constructionin saadut tilaukset heinä-syyskuussa 2010 kasvoivat lähes 30 prosenttia edellisvuodesta ja lähes 10 prosenttia kuluvan vuoden toisesta neljänneksestä.

Asuinrakentamisen kattotuotteissa tilausmäärät kasvoivat lähes kaikilla markkina-alueilla. Venäjällä tilausvirta liike- ja toimitilarakentamisessa piristyi selvästi. Myös Puolassa ja Tsekin tasavallassa alkoi näkyä merkkejä kysynnän kasvusta. Liike- ja toimitilarakentamisessa saadut tilaukset pysyivät kuitenkin kokonaisuutena yhä matalalla tasolla. Infrastruktuurirakentamisessa tilausvirta pysyi hyvänä, vaikka heikentyikin hieman edellisestä neljänneksestä.

Rakentamisen liiketoiminnan tilauskanta oli syyskuun lopussa noin 15 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin ja suunnilleen samalla tasolla kuin kuluvan vuoden kesäkuussa.

Rautaruukki arvioi koko vuoden 2010 liikevaihdon kasvavan 25-30 prosenttia edellisvuodesta. Kannattavuuden odotetaan paranevan merkittävästi edellisvuoteen verrattuna. Koko vuoden vertailukelpoisen tuloksen ennen veroja arvioidaan olevan positiivinen. Kertaluonteisten erien sekä raaka-aineostoja suojaavien USD-johdannaisten realisoitumattomien kurssierojen vuoksi koko vuoden raportoidun tuloksen ennen veroja arvioidaan kuitenkin olevan tappiollinen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rautaruukki sai hyvin tilauksia heinä-syyskuussa 2010”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi