Jukka Pahta Pöyryn talousjohtajaksi

Kauppatieteiden maisteri, MBA Jukka Pahta (44) on nimitetty Pöyry Oyj:n talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Pahta aloittaa tehtävässään viimeistään maaliskuun 2011 alusta. Hän toimii tällä hetkellä Myllykoski Oyj:n talousjohtajana ja toimitusjohtajan varamiehenä. Ennen siirtymistään Myllykosken palvelukseen Pahta oli viisi vuotta Englannissa M-Realin palveluksessa, jossa hänellä oli vahva rooli yhtiön it- ja järjestelmäkehityksessä.

Kauppatieteiden maisteri, MBA Jukka Pahta (44) on nimitetty Pöyry Oyj:n talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Pahta aloittaa tehtävässään viimeistään maaliskuun 2011 alusta. Hän toimii tällä hetkellä Myllykoski Oyj:n talousjohtajana ja toimitusjohtajan varamiehenä. Ennen siirtymistään Myllykosken palvelukseen Pahta oli viisi vuotta Englannissa M-Realin palveluksessa, jossa hänellä oli vahva rooli yhtiön it- ja järjestelmäkehityksessä.

Jukka Pahta on suorittanut kauppatieteiden maisterin tutkintonsa Turun kauppakorkeakoulussa ja MBA-tutkintonsa London Business Schoolissa.

”On todella innostavaa tulla mukaan Pöyryyn keskellä näin mielenkiintoista ajanjaksoa. Valittu strategia, joka keskittyy tasapainoiseen kestävään kehitykseen antaa hyvän pohjan liiketoiminnan kehittämiselle ja kannattavalle kasvulle globaalisti. Odotan innolla sitä, että pääsen myötävaikuttamaan tähän prosessiin”, Pahta toteaa.

Pahta raportoi toimitusjohtaja Heikki Maliselle, ja hänen toimipaikkansa on Pöyryn pääkonttori Vantaalla.

”Jukka on kokenut talousammattilainen ja hän tuo meille vankkaa talous-, rahoitus- ja it-osaamista. Uransa aikana Jukka on toteuttanut merkittäviä järjestelmäkehitysprojekteja ja lisännyt talousprosessien tehokkuutta”, Malinen toteaa.

Pöyryn edellinen talousjohtaja Esa Ikäheimonen ilmoitti huhtikuussa, että hän siirtyy toisen yhtiön palvelukseen. Sen jälkeen Pöyryn talousjohtajan tehtäviä on hoitanut vt:nä Johan Brink. Hän jatkaa edelleen konsernin talousyksikössä, ja hän raportoi Jukka Pahtalle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jukka Pahta Pöyryn talousjohtajaksi”

Vastaa