Kokeile kuukausi maksutta

NCC rakentaa Hoasille neljä asuinkerrostaloa Jätkäsaareen

Miljoonannen valtion tuella tuotetun asunnon rakennustyöt ovat alkaneet Helsingin Jätkäsaaressa. NCC Rakennus Oy urakoi Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiölle (Hoas) neljä kahdeksankerroksista asuintaloa Jätkäsaaren ensimmäiselle asemakaava-alueelle osoitteeseen Välimerenkatu 5. Rakennuksiin tulee yhteensä 206 asuntoa, joiden pinta-ala on 9 042,5 asuinneliötä. Hanke valmistuu syyslukukauden 2012 alkuun mennessä. Asunnot rahoitetaan Aran takaamalla korkotukilainalla.

Miljoonannen valtion tuella tuotetun asunnon rakennustyöt ovat alkaneet Helsingin Jätkäsaaressa. NCC Rakennus Oy urakoi Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiölle (Hoas) neljä kahdeksankerroksista asuintaloa Jätkäsaaren ensimmäiselle asemakaava-alueelle osoitteeseen Välimerenkatu 5. Rakennuksiin tulee yhteensä 206 asuntoa, joiden pinta-ala on 9 042,5 asuinneliötä. Hanke valmistuu syyslukukauden 2012 alkuun mennessä. Asunnot rahoitetaan Aran takaamalla korkotukilainalla.

image

Opiskelija-asunnot ovat kooltaan 24,0-72,5 neliötä. Talot tehdään Helsingin kaupungilta vuokratulle 4 706 neliömetrin tontille ja niiden alimmat kerrokset on varattu koko aluetta palveleville liiketiloille. Kunkin rakennuksen saunat ja yhteistilat on pääosin sijoitettu kattokerrokseen, josta on yhteys muun muassa viherkasvein viihtyisiksi tehdylle kattoterassille.

Hankkeen rakentamiskustannukset ovat arvion mukaan noin 2 600 euroa/asuntoneliömetri. Asuntojen vuokran on arvioitu asettuvan tasolle 17,50 euroa/neliö.

Hoas Välimerenkatu 5

  • Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Helamaa ja Pulkkinen Oy (pääsuunnittelija Jarmo Pulkkinen)
  • Rakennesuunnittelu: Finnmap Consulting Oy
  • LVI-suunnittelu: Insinööritoimisto Reijo Patronen Oy
  • Sähkösuunnittelu: Sähköinsinööritoimisto J Mannonen Oy
  • Geosuunnittelu: Insinööritoimisto Severi Anttonen Ky
  • Pääurakoitsija: NCC Rakennus Oy 

Jätkäsaareen halutaan monipuolinen asukasrakenne

Vuosina 2010-2016 rakennettava Jätkäsaaren ensimmäinen asemakaava-alue tarjoaa kodit yhteensä reilulle 6 000 helsinkiläiselle. Lisäksi alueelle rakennetaan työpaikkojen ja julkisten palvelujen tarpeisiin tilaa noin 55 000 kerrosneliötä ja hotellikäyttöön tarkoitettua tilaa noin 63 000 neliötä.

Helsinki on halunnut Jätkäsaareen monipuolisen asukasrakenteen ja opiskelijat täydentävät alueen kokonaisuutta kaupungin haluamalla tavalla. Lisäksi opiskelija-asunnot istuvat hyvin ajatukseen tehdä Jätkäsaaresta mahdollisimman autoton asuinalue.

Vuonna 1969 perustettu Hoas rakennuttaa, vuokraa ja ylläpitää vuokra-asuntoja pääkaupunkiseudulla opiskeleville. Hoasilla on tällä hetkellä 8 500 asuntoa, joissa asuu noin 17 000 vuokralaista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC rakentaa Hoasille neljä asuinkerrostaloa Jätkäsaareen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat