UPM panostaa puurakentamiseen ja muodostaa erillisen sahatavaran jalosteliiketoiminnon

UPM eriyttää nykyisen sahaliiketoimintansa erillisiksi saha- ja jalosteliiketoiminnoiksi parantaakseen rakennusteollisuuden ja sahatavara-asiakkaiden palvelukykyään. Yhtiö haluaa rakenteellisella muutoksella muun muassa luoda paremmat mahdollisuudet kehittää uusia tuotteita kestävän kehityksen mukaiseen rakentamiseen. UPM:n nykyinen Sahaliiketoiminnan (Timber) johtaja Arto Halonen on nimitetty uuden sahatavaran jalosteliiketoiminnan johtajaksi kesäkuun alusta alkaen.

UPM eriyttää nykyisen sahaliiketoimintansa erillisiksi saha- ja jalosteliiketoiminnoiksi parantaakseen rakennusteollisuuden ja sahatavara-asiakkaiden palvelukykyään. Yhtiö haluaa rakenteellisella muutoksella muun muassa luoda paremmat mahdollisuudet kehittää uusia tuotteita kestävän kehityksen mukaiseen rakentamiseen. UPM:n nykyinen Sahaliiketoiminnan (Timber) johtaja Arto Halonen on nimitetty uuden sahatavaran jalosteliiketoiminnan johtajaksi kesäkuun alusta alkaen.

”Timberin strategia tähtää kannattavaan kasvuun. Ottamalla rohkeasti käyttöön uusia toimintamalleja ja -tapoja voimme parantaa kannattavuuttamme ja kasvattaa niin sahatuotteiden kuin jalosteiden myyntiä”, UPM:n Metsä- ja Sahaliiketoiminta-alueen johtaja Tuomo Visanko perustelee organisaatiomuutosta.

”Puurakentamisen tuotteiden ja palvelujen kehittäminen itsenäisenä liiketoimintana on suuri mahdollisuus. Puutuotteillamme on lupaava tulevaisuus sekä rakentamisessa että sisustamisessa. Kehitämme ja kasvatamme liiketoimintaamme yhä markkinalähtöisemmin kuluttajien tarpeisiin”, Halonen sanoo.

UPM:n jalostetehtaat sijaitsevat Suomessa, Ranskassa ja Venäjällä. Suomen jalosteliiketoiminnan tuotantolaitokset sijaitsevat Lappeenrannassa (Kaukas), Heinolassa, Parkanossa (Aureskoski), Pietarsaaressa ja Porissa. Venäjän tehdas sijaitsee Pestovossa ja Ranskan tehdas Aigrefeuillessa. Yhtiön koko jalosteliiketoiminnan vuosittainen tuotantokapasiteetti on yhteensä 420 000 kuutiometriä.

UPM:n sahaliiketoiminnan johtajaksi on nimitetty kesäkuun alusta Ilkka Ylipoti, joka toimii tällä hetkellä UPM Raflatacin Aasia-Tyynenmeren alueen johtajana. UPM:n sahojen vuosittainen tuotantokapasiteetti on 2,3 miljoonaa kuutiota sahatavaraa. Tuotantolaitoksia on seitsemän, ja ne sijaitsevat Suomessa, Itävallassa, Ranskassa ja Venäjällä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “UPM panostaa puurakentamiseen ja muodostaa erillisen sahatavaran jalosteliiketoiminnon”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi