Amerikkalaisyhtiö ostamassa Teklan 337 miljoonalla eurolla

Yhdysvaltalaisen Trimble Navigation Ltd:n Suomen tytäryhtiö Trimble Finland Oy on tehnyt julkisen ostotarjouksen kaikista Tekla Oyj:n liikkeeseenlasketuista osakkeista, jotka eivät ole Teklan itsensä hallussa. Trimble tarjoaa Teklan osakkeista 15,00 euroa kappaleelta käteisenä, mikä vastaa yhteensä 337 miljoonaa euron hintaa kaikista Teklan osakkeista. Tarjoushinta on noin 52 prosenttia enemmän kuin Teklan osakkeen päätöskurssi Helsingin pörssissä perjantaina 6. toukokuuta.

Yhdysvaltalaisen Trimble Navigation Ltd:n Suomen tytäryhtiö Trimble Finland Oy on tehnyt julkisen ostotarjouksen kaikista Tekla Oyj:n liikkeeseenlasketuista osakkeista, jotka eivät ole Teklan itsensä hallussa. Trimble tarjoaa Teklan osakkeista 15,00 euroa kappaleelta käteisenä, mikä vastaa yhteensä 337 miljoonaa euron hintaa kaikista Teklan osakkeista. Tarjoushinta on noin 52 prosenttia enemmän kuin Teklan osakkeen päätöskurssi Helsingin pörssissä perjantaina 6. toukokuuta.

image

”Trimblen tarjous on houkutteleva Teklan osakkeenomistajille ja vastaa Teklan myönteisesti kehittyvää liiketoimintaa ja taloudellista suoriutumista ja tarjoaa samalla erinomaisen mahdollisuuden kiihdyttää Teklan globaalia kasvua. Asiakkaat saavat merkittävää lisäarvoa, jos Teklasta tulee osa Trimblen organisaatiota. Teklan hallituksen ja johdon mielestä tämä kehitys on suotuisa Teklan osakkeenomistajille, asiakkaille ja työntekijöille”, Teklan hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Laine sanoo.

Yhtiöiden mukaan Teklan rakennuksen tietomallinnusohjelmistojen ja Trimblen rakennuslaskennan, projektinhallinnan ja BIM-to-Field-ratkaisujen yhdistäminen on vakuuttava tuottavuusratkaisujen portfolio rakennuttajille ympäri maailman. Lisäksi Teklan infrastruktuuri- ja energiaratkaisut täydentävät Trimblen kasvavaa laitos- ja kuntaratkaisujen portfoliota. Lisäksi Trimblen kattava globaali asiakaspohja ja partneriverkosto laajentavat Teklan asiakaspohjaa. Teklan läsnäolo kansainvälisillä rakennusteollisuusmarkkinoilla puolestaan vahvistaa Trimblen asemaa näihin asiakkaisiin nähden.

”Teklan yhdistäminen Trimblen organisaatioon tehostaa Trimblen nykyistä rakentamisen ohjelmistoportfoliota laajentaen meidän BIM-valmiuksiamme. Tietojen integroiminen läpi projektin elinkaaren sekä kustannusten eliminointi paremman tarkkuuden ja yhteentoimivuuden kautta ovat asiakkaidemme menestyksen avain. Tämän saavuttamisessa BIM on strategisessa roolissa. Yhdessä Teklan ja Trimblen ohjelmistot tarjoavat asiakkaillemme laajimman ja kehittyneimmän BIM-ratkaisun tänä päivänä”, Trimblen toimitusjohtaja Steven W. Berglund toteaa.

Kaupan läpimeno näyttää selvältä, sillä noin 38 prosenttia Teklan osakkeista ja äänistä omistava Gerako Oy on antanut peruuttamattoman ja ehdottoman sitoumuksen Trimblen tekemän ostotarjouksen hyväksymisestä. Teklan toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen Ari Kohonen on Gerakon hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi osakkeenomistajat, jotka yhdessä edustavat noin 23,4 prosenttia yhtiön Teklan osakkeista ja äänistä, ovat vahvistaneet tukevansa ostotarjousta ja sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen omistamiensa osakkeiden osalta, elleivät saa niistä korkeampaa tarjousta.

”Gerako Oy on ollut Teklan suurin osakkeenomistaja yli 20 vuotta. Tänä aikana Tekla on kehittynyt pääasiassa suomalaisia asiakkaita palvelleesta 50 työntekijän yhtiöstä ohjelmistoyhtiöksi, jolla on 500 työntekijää ja asiakkaita sadassa maassa. Gerako on vakuuttunut, että osana Trimblen organisaatiota yhtiön kasvu voidaan nostaa uudelle tasolle, korkeammalle kuin mitä itsenäisenä yhtiönä olisi voitu saavuttaa”, Kohonen sanoo.

Teklan hallitus, pois lukien esteelliset hallituksen jäsenet, suosittelee yksimielisesti Teklan osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Amerikkalaisyhtiö ostamassa Teklan 337 miljoonalla eurolla”

  1. Kohonen sanoo, että myymällä yhtiön osakkeet amerikkalaiselle yhtiölle ja vetämällä yhtiö pois pörssistä voidaan Teklaa hyödyttää…

    Kysynkin vain, että mitä hyötyä siitä enää Teklan nykyomistajille on, jos yhtiö vedetään pois pörssistä ja hyödyt valuvat ainoan omistajan laariin? Korkeintaan nykyinen toimiva johto muodikkaasti sitoutetaan Teklan toimintaan erilaisin järjestelmin.

    Teklan kurssi on ollut ennenkin 15 euron hujakoille, nousee kyllä sinne vielä ja reippaasti ylikin kun pidetään maltti mukana.

Jätä kommentti