Kokeile kuukausi maksutta

Espoon Kirkkojärven koulu sai kansainvälisen arkkitehtuuripalkinnon

Espoon keskuksessa sijaitseva Kirkkojärven koulu on palkittu ainoana suomalaisena arkkitehtuurikohteena International Architecture Awards -ohjelmassa 2011. Palkinnon myöntävät The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ja The Chicago Athenaeum. Kirkkojärven koulun arkkitehtisuunnittelusta vastasivat arkkitehdit Ilkka Salminen, Riina Palva, Jussi Palva sekä Väinö Nikkilä Verstas Arkkitehdit Oy:stä. Kirkon rakennuttaja oli Espoon kaupungin Tilakeskus ja pääurakoitsijana toimi Peab.

Espoon keskuksessa sijaitseva Kirkkojärven koulu on palkittu ainoana suomalaisena arkkitehtuurikohteena International Architecture Awards -ohjelmassa 2011. Palkinnon myöntävät The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ja The Chicago Athenaeum. Kirkkojärven koulun arkkitehtisuunnittelusta vastasivat arkkitehdit Ilkka Salminen, Riina Palva, Jussi Palva sekä Väinö Nikkilä Verstas Arkkitehdit Oy:stä. Kirkon rakennuttaja oli Espoon kaupungin Tilakeskus ja pääurakoitsijana toimi Peab.

image

Kirkkojärven koulun arkkitehtisuunnittelija valittiin Espoon kaupungin järjestämän yleisen arkkitehtuurikilpailun perusteella tammikuussa 2006. Koulun rakentaminen on osa Espoon keskuksen kehittämisprojektia.

Kirkkojärven koulu otettiin käyttöön syksyllä 2010. Yhtenäisessä peruskoulussa on 770 oppilasta ja 70 hengen henkilökunta.

The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ja The Chicago Athenaeum valitsivat tämänvuotisen International Architecture Awards -palkinnon saajiksi yhteensä 90 uudisrakennus-, kaupunkirakentamis- ja maisema-arkkitehtuurikohdetta 30 eri maasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Kirkkojärven koulu sai kansainvälisen arkkitehtuuripalkinnon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat