Kokeile kuukausi maksutta

Asbestipurkutöiden työnjohtaja sai työturvallisuusrikoksista ehdollista vankeutta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut asbestipurkutöitä vetäneen työnjohtajan työturvallisuusrikoksista ehdolliseen vankeuteen. Oikeus katsoi 30 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen olevan riittävä. Syytekohtia oli kolme, joista kaksi ensimmäistä katsottiin toteennäytetyiksi.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut asbestipurkutöitä vetäneen työnjohtajan työturvallisuusrikoksista ehdolliseen vankeuteen. Oikeus katsoi 30 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen olevan riittävä. Syytekohtia oli kolme, joista kaksi ensimmäistä katsottiin toteennäytetyiksi.

Työnjohtaja oli ensinnäkin laiminlyönyt velvollisuutensa tehdä kullekin työntekijälle asbestialtistumisseuranta kolmen kuukauden välein. Lisäksi työnjohtaja ei ollut hakenut asbestipurkutyölupaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolta, ei ollut toimittanut asbestipurkutyösuunnitelmaa aluehallintovirastolle ja oli suorittanut asbestipurkutyön ilman asbestipurkutyösuunnitelmaa, ilman asbestialtistumisen seurantaa ja kokonaan ilman asbestityövaltuutusta.

Sen sijaan kolmas syytekohta hylättiin. Työnjohtajaa syytettiin petoksen yrityksestä, koska hän oli toimittanut työn tilaajalle kopion vanhentuneesta asbestityövaltuutuksesta.

Koska kyse oli tahallisesta, jatkuvasta ja systemaattisesta asbestipurkutyöhön liittyvien erityisvelvollisuuksien laiminlyönnistä, oikeus katsoi, että työnjohtaja on syytä tuomita vankeusrangaistukseen. Vankeusrangaistus tuomittiin ehdollisena, vaikka työnjohtaja oli aikaisemmin syyllistynyt törkeään rattijuopumukseen ja tuomittu myös siitä ehdolliseen rangaistukseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asbestipurkutöiden työnjohtaja sai työturvallisuusrikoksista ehdollista vankeutta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat